Counter Strike

Egy éve bomlott fel a legendás Virtus.pro lineup, azóta már teljesen szétesett az aranycsapat


2018 február 6-án egy rosszul elsült Major után a VP elbúcsúzott TaZ-tól, innentől pedig nem volt megállás.

A közönség kedvencei voltak, a hűség és a bajtársiasság mintapéldái és nem mellesleg a világ egyik legjobb csapata. A Virtus.pro aranycsapata éppen egy éve indult el lefelé a lejtőn.

2014-ben hazai pályán lettek Major győztesek, és innentől kezdve szinte minden évben ott voltak a top csapatok között. Sorra nyerték a versenyeket és ezzel párhuzamosan nem csak bankszámlájuk, de rajongó táboruk is folyamatosan nőtt. 2015-ben az ESL Pro League-et húzták be, 2016-ban az ELEAGUE első szezonját. 2017-ben a DreamHack Masters Las Vegas győztesei lettek, ez tekinthető az utolsó eredményes Virtus.pro évnek.

4 csúcson töltött év után elérkezett 2018, és lezárult egy korszak a csapat és minden CS:GO rajongó életében.

  • 2018. január 21. – A Virtus.pro 16:7-es vereséget szenved a Cloud9-tól, ezzel 0:3-as mérleggel búcsúznak a Major csoportkörében.
  • 2018. február 6. – TaZ-t kirúgják a csapatból, helyére a fiatal tehetség MICHU érkezik ötödiknek. Ezzel megszakad a 4 éves sorozat, ami alatt a VP egyszer sem cserélt embert a kezdőcsapatban.
  • 2018. június 27. – A sikertelenségek miatt Snax is továbblép, az aranycsapat felbomlása után máshol képzeli el jövőjét.
  • 2018. szeptember 8. – A Virtus.pro 16:6-os vereséggel ismét 0:3-al esik ki a Majorról, a következő Major előtt a Minorból kell indulniuk, először nem kapnak meghívást történetük során.
  • 2018. szeptember 9. – A Major kiesés után egy nappal byali inaktivitásba vonul, lejáró szerződése miatt novemberben el is hagyja a csapatot.
  • 2018. december 13. – A Katowice Minor zárt selejtezőjén a Virtus.pro váratlan vereségek után már két meccs után kiesik. Ezzel biztossá válik, hogy nem szerepelnek 2019 első Major tornáján, hazai pályán a lengyel rajongók előtt. A sokkhatás alatt a Virtus.pro felfüggeszti a CS:GO csapatot, pashaBiceps és NEO inaktivitásba vonulnak.
  • 2018. december 24. – Karácsonyra új lineupot kapnak a szurkolók a Virtus.pro elnökétől. MICHU, snatchie, TOAO és a visszatérő Snax, byali alkotják az új ötöst.

Mozgalmas és szomorú év volt a VP-nek és minden rajongójuknak, mely pontosan egy évvel ezelőtt, TaZ távozásával indult el a felbomlás csúnya és fájdalmas útján. Reméljük az új lineup egyszer méltó lesz a címerhez és az aranycsapat 4 éve alatt elért eredményekhez!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva