R6

Magas win rate, 3-as sebesség, jó fegyver: középpontban az egyik leginkább alul értékelt védő


Essen szó Alibiről, hisz megérdemli a figyelmünket.

Egyre több az operátor a játékban, egyre nehezebb 1-1-nek figyelmet szentelni, így egyre gyakoribb lesz az, hogy valaki magas győzelmi ráta mellett is népszerűtlen – úgy, hogy mindeközben szórakoztató vele játszani.

Ez a helyzet Alibivel is, aki jócskán az 50%-os mérce felett van, mégis majdnem befért az 5 legkevesebbet pickelt védőhöz a legutóbbi patch statisztikái alapján.

Pedig ha leírja az ember a következőket egy, a karaktert nem ismerő játékosnak, akkor biztosan nem erre tippelne:

  • 3-as sebességű
  • szórakoztató a játék vele (sebesség+gadget+a fegyver minősége miatt)
  • impact grenade-del is rendelkezik
  • jó az SMG-je

Akkor mégis mi a gond?

Nos ahogy Get_Flanked is kiemelte: Jäger és Bandit hasznosabb nála, és véges a pickelendő roamerek száma, ugyanakkor hozzátette, hogy például Caveira, Ela vagy éppen Vigil helyett simán lehet próbálkozni vele (mondjuk ha épp mindkét németet bannolták/a másikat vitte a csapattárs).

A másik gond a hologramok rossz használata: a közösség egy jelentős része (azért messze nem mindenki) rájött már, hogy nem az ellenfél megtévesztésére használatosak (sajnos), sokkal inkább gyakori betörési pontok lefedésére. Ha egy ablak elé tesszük, akkor szinte lehetetlen úgy bejutni, hogy ne pingeljen minket – minmum egy frag grenade kell a kiszedéséhez.

Képtalálat a következőre: „alibi rainbow six siege”
game guides

Pont emiatt a lerakható pajzs egy teljesen vállalható második számú eszköz nála: ajtóhoz letéve, egy hologramot mögé helyezve rendesen megnehezíthetjük a támadók dolgát.

Nem is feltétlen kell neki az impact, tekintve, hogy pisztolyát elsősorban amúgy is a környezet kedvünkre szabására (rotációk, lőrések) használjuk.

Egy szó, mint száz: sem mi, sem a youtuber nem azt állítjuk, hogy Alibi a legjobb roamer, azonban érdemes vele próbálkozni némely szituban!

Borító

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva