Hearthstone

Egyvalamiről csúnyán megfeledkezett a Blizzard a legutóbbi nerfek kapcsán


Nem ártott volna átalakítani az egyik Rogue paklireceptet...

Kedd este életbe lépett a legutóbbi Hearthstone nerfcsomag, melynek következtében öt lap is változott: név szerint a Cold Blood, a Flametongue Totem, az Equality, a Hunter’s Mark és az Emerald Spellstone. Ezek miatt bizonyára szinte mindenkinek kellett kisebb-nagyobb módosításokat végeznie a paklijain, mert bár használhatatlanná jó eséllyel egyik említett lap sem lett gyengítve, az idézési költségek változása azért alapvetően befolyásolhatja a pakliépítést – már csak a páros-páratlan mechanika miatt is.

Van emellett még egy tényező, ami előjöhet a manaköltségek kapcsán: ez nem más, mint a Prince Keleseth. Neki leginkább a Cold Blood gyengítése miatt van most jelentősége, hiszen a hagyományos (tehát nem a Bakura és az Odd-mechanikára építő) Tempo Rogue-ban elég gyakran szerepelt együtt ez a két kártya. Most azonban, hogy a nerfek után már a Cold Blood is 2 manáért jön, nem nagyon van értelme együtt használni őket.

A leírtakkal bizonyára a Blizzardnál is tisztában vannak, egyvalamiről azonban ők is elfeledkeztek.

Van egy paklirecept a játékban, a The Necrium Trials, amiben szerepel ez a két lap, ezt azonban nem változtatták meg.

Mondani sem kell, ez elég kellemetlen, hiszen amíg nem húzzuk fel mindkét Cold Bloodot, addig a Prince Keleseth egy mezei 2/2-ként funkcionál, ami mondani sem kell, nem túl kívánatos. Ráadásul így teljesen feleslegesen vannak mellőzve az egyébként erősnek számító 2 manás lapok, mint például a Sap.

A paklireceptekkel leginkább a deckösszerakásban még nem elég rutinos játékosokat igyekszik segíteni a Blizzard, akik könnyen pórul járhatnak így, ha nem esik le nekik első pillantásra a baki. A fő probléma azonban nem is ez, hanem a Whizbang the Wonderful, hiszen a sokak kedvencének számító lap a játékban szereplő paklireceptek közül ad nekünk egyet véletlenszerűen. Nos, ha valakinek éppen a fenti Rogue paklit dobja a randomgenerátor, az garantáltan nem fog örülni – reméljük, hogy a Blizzard minél előbb módosít rajta, mert ez így nem állapot!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva