Hearthstone

Eljött újból a Quest Warrior ideje? Neirea nagyon komolyat ment a deckkel


87 százalékos győzelmi aránnyal ment Legendig az ukrán játékos.

Alig több mint két napja még csak annak, hogy megérkeztek a legújabb Hearthstone nerfek, így egyelőre még mindenki csak tapogatózik annak kapcsán, hogy milyen változásokat jelenthet ez hosszú távon a metát illetően. Emiatt persze alaposan megjött a kísérletezőkedv is, ami miatt olyan paklik is előkerülnek, amiket mostanában nem sűrűn lehetett látni.

Ilyen deck többek között a hagyományos Quest Warrior is. Maga a Warrior amúgy sem volt a legnépszerűbb class mostanában (és akkor elég finoman fogalmaztunk), de akik ráfanyalodtak, azok is inkább valamelyik Odd verziót pörgették. Nem úgy az ukránok egyik legjobb Hearthstone-osa, Neirea, aki egy egészen komoly 27:4-es szériával ment le Legendig nemrég, ami 87 százalékos winrate-et jelent. Ami igazán meggyőző, hogy a Priesteket 8:1-re, a Huntereket pedig 7:1-re, így a mostani legnépszerűbb ellenfelekkel szemben igencsak hatékonynak tűnik az alábbi lista.

Neirea Quest Warrior paklija
AAECAQcE08MCm8sCn9MCoIADDUuiBJEG/weyCPsMm8ICvsMCzM0Cz+cCquwCm/MC2IwDAA==

Joggal merül fel a kérdés: miért jobb a deck ezen verziója, mint az Odd változat? Nos, a választ leginkább a Cornered Sentry, Drywhisker Armorer, Warpath, Blood Razor vonal adja meg, amik alaposan kibővítik a védekező szekciót az armortermeléssel és a komoly board clear-potenciállal. A Sentry + Armorer + Razor / Brawl play például egy masszív “gyógyulással” egybekötött takarítás tud lenni, ami két oldalról is segíti a fő célt, vagyis a Quest teljesítését, ahonnan már csak idő kérdése, hogy a brutális hősképességgel megnyerjük a játékot.

A Cornered Sentry-nek egyébként más előnye is van: a Resurrect Priest deckek ellen szépen tele lehet szemetelni vele a resurrect poolt, így némileg romlanak az ellenfél esélyei, amikor feltámasztja a lényeit. A páros lapok közül emellett ott van még a klasszikus Slam + Execute páros is, amely 4 mana és 1 lap befektetésével szinte bármit el tud takarítani az útból. Alapvetően tehát azt mondhatjuk, hogy némileg rugalmasabb védekező szekcióval bír ez a változat, mint az Odd Taunt Warrior.

Maga a pakli nem kifejezetten drága, hiszen 3 Legendary mellett csupán 4 Epic lap található benne, melyek ráadásul örökzöld Classic kártyák. A Scourgelord Garrosh pedig még el is hagyható, ha valakinek nincs meg (főleg a fegyver miatt hasznos egyébként, ami takarít a Hero Power számára, illetve plusz face damage tud lenni), így egészen olcsón meg lehet úszni a decket, ha megvan bele egy-két drágább lap. Sok szerencsét hozzá, ha próbát tesztek vele!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva