Fortnite

Ideje lenne meglépni? – Csodákat tehetne a Fortnite-tal egy építésmentes mód


Ideje lenne szélesíteni a felhasználókört.

A Fortnite: Battle Royale legjellegzetesebb eleme az építés. Ez pedig jó is így, viszont sokan éppen emiatt kerülik annyira az Epic Games lövöldéjét. Nem mindenki kedveli azokat a játékhelyzeteket, amikor egyetlen lövés után az ellenfelünk felránt egy kúriát medencével. Nem mindig volt ez ám így, az igazán régi motorosok még emlékezhetnek azokra az időkre, amikor még nem tudtak a játékosok effektíven építeni, nem volt építőmeta, párbaj meg még annyira sem. Csak a játékosok és a pálya adta lehetőségek írták a menetek történetét, s őszintén megvallva, annak is megvolt a maga szépsége.

Íme DrLupo első Fortnite videója, tökéletesen látszik benne, hogy milyen volt a Fortnite egy, másfél évvel ezelőtt:

Félreértés ne essék, szó sincs arról, hogy a játék alapmechanikáját kéne megváltoztatni, viszont az tisztán látszik, hogy a játékosközösségnek szüksége van olyan ingyenes Battle Royale-ra, ahol nem kell építőtechnikákat is gyakorolni a sikeres teljesítéshez, elég ha a fegyvereket megtanuljuk használni. Az Apex Legends megjelenése ugyanis nagyon is ezt mutatja, az EA első Battle Royale-ja 72 óra alatt érte el a 10 milliós felhasználószámot, amire igazából még nemigen volt példa.

S mivel nincsen építés a játékban, így olyan embereket is bevonz a lövölde, akiket a Fortnite sosem tudott volna. Ám azóta, hogy léteznek alternatív játékmódok és LTM-ek, nem tudjuk elképzelni, hogy miért nem nyitott már az “építésmentes” csoport felé az Epic Games.

Természetesen az is benne lehet, hogy kompetens konkurencia nélkül nem érezték szükségesnek a játék megbolygatását, viszont lehetséges, hogy most itt az ideje az újításnak.

Még akár azt is el tudjuk képzelni, hogy az építésmentes mód kap egy kisebb, saját mapot, ami sokkal inkább tele van természeti elemekkel és épületekkel, hogy könnyebb legyen elbújni az ellenfelek lövései elől. Egy ilyen jellegű vérfrissítés is biztosan újból a Fortnite felé tudná terelni a játékosközösség figyelmét.

Egy biztos, nagyot kell újulnia a játéknak a nyolcadik szezonban, vagy könnyedén veszthet a stabil felhasználóköréből az Epic. Az új szezon február 28-án startol, akkor kiderül, hogy milyen “fegyverrel” száll harcba a kiadó az Apex Legends ellen!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva