League of Legends

Micro-Patch az LEC ötödik játékhete előtt – Időben állították meg a 0 CS stratégiát


Szimpatikus lépéseket tett az LEC vezetősége még az eheti forduló előtt.

Egész héten a támogató tárgyak voltak reflektorfényben, ugyanis egyre sűrűbben fordult elő az, hogy a játékosok visszaéltek velük játék közben. S sajnos már a profik is rákaptak a végén az ízére, ezt pedig nem hagyhatta a Riot Games szó nélkül. Már csak azért sem, mert amellett, hogy nem feltétlenül fair stratégia, a nézők számára félelmetesen unalmas volt a folyamatosan poke-oló és nem farmoló ösvényeket nézni, szankciókra volt tehát szükség.

Egy átmeneti (azt ígérték ennél jobb megoldást fognak találni a jövőben) hotfix-szel megoldották, hogy a tárgyakból megszerezhető passzív aranyat a játékostársainkhoz viszonyítva, egészen pontosan azok pozíciójához mérten kapjuk. Ha az egyik társunk 2000 egységre (unit), vagy annál közelebb tartózkodik tőlünk, megkapjuk a tárgy által megszerezhető passzív aranyat, viszont ha senki sincs 2000 egységen belül, akkor nem kapunk semmit.

Ez a változtatás ugyan rendesen betett a Support játékosoknak, ugyanis így ők elveszítették ezt a lehetőséget, holott nekik bizonyos játékhelyzetekben igencsak szükségük lett volna a tárgyak adta aranyra. Sajnos ezesetben a közösségi nyomás nagyobb volt, mint a felháborodott támogatók hangja, de még egyszer kiemelendő, a Riot Games ezt csak átmeneti megoldásnak szánja.

 

Ugyan a javítás az élő szervereken már megtalálható, az LEC és az LCS eheti fordulójában még éles lett volna a támogató tárgy stratégia. Ezt hivatalosan is elkerüli az LEC, az európai vezetőség ugyanis bejelentette, a csapatokkal megegyeztek abban, hogy a Riot eszközöl egy mikro-frissítést és a támogató tárgy módosítások már a mai nap mérkőzései során élesek lesznek.

 

Sőt, kizárólag az LEC csapatainak, kiemeltek egy mechanikát, aminek használata tilos lesz az eheti fordulótól kezdve. Ez pedig nem más, mint az ösvény minionjainak manipulálása a játék első 28 másodpercében. Ez elsőre nem hangzik olyan hatalmas “csalásnak”, viszont a legmagasabb szinteken komoly előnyt jelenthet a csapatoknak. Ezzel ugyanis el lehet érni, hogy a minionok ne az ösvény közepénél találkozzanak először, hanem a mechanikát használó csapat térfelén, így biztonságos farmpozícióba juttatva őket, az ellenfelet pedig folyamatos gank nyomás alá helyezve.

Mindent megtesz hát a Riot Games, hogy a nézők a legmegfelelőbb nézői élményt kaphassák, reméljük a csapatok is így készülnek és újból sziporkázó meccseket láthatunk majd a közvetítések során!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva