Hearthstone

Marad? Temethetjük? Secret Paladin, Gallery Priest és Odd Warrior túlélési esélyek a rotáció után


Terítéken újabb 3 pakli.

Sorozatunk 3. részéhez érkezett, melyben azt vizsgáljuk, hogy a jelenleg Tier 1-es deckek (vagy ahhoz nagyon közeli) közül melyek azok, amiket a várva várt rotáció után sem kell temetnünk, melyek azok, amiket viszont addig kell kiélvezni, amíg lehet.

Ítéletet hoztunk: Midrange Hunter, Control Priest és Mecha’thun Druid túlélési esélyek a rotáció után

Egy baromi egyszerű ítélethozatallal indul a 3. rész, ugyanis a Clone Priest (vagy másnével Gallery) 15 lapjával majdnem mindent elveszít: egyedül a Zerek’s Cloning Gallery marad meg, de nyilvánvalóan a megidézhető value-s minionok eltűnnek a túloldalról, így ezt a decket már csak wildban lehet majd pörgetni – kivéve persze, ha a Blizzard nem támogatja emberfeletti módon tavasszal.

Ítélet: távozik

A Paladin második legerősebb variánsa 13 lapot veszít, mely majdnem a deck fele, emiatt noha secrettel kapcsolatos szinergiát csak egyet veszít (Hydrologist), a komplett felső mana görbe kihullik. Összességben mégis van esély arra, hogy az új lapokkal kiegészülve velünk marad, hiszen a Secretkeeper önmagában elég indokot adhat a koncepció játszására, pláne hogy egy másik igencsak jó szinergia lap, a Bellringer Sentry se megy még egy évig sehova.

Ítélet: kellő új midrange jellegű lapokkal maradhat

A mai sort a páratlan Warriorral zárjuk, mely felett legalább olyan könnyű ítéletet hozni, mint listán első paklija felett, csak épp a másik irányból: fix pörgethető marad. Fontos azonban megjegyezni, hogy noha csak 4 lapot veszít, de a Stonehill Defender pont az a fajta lap volt, ami a korai játékban kisebb védelemként szolgált, a felfedezett lénnyel pedig kipótolhattuk a mana görbét. A másik veszteség sem kicsi: a Reckless Fury-ért látszólag borsos árat kell fizetni az armorok megválásával, azonban a gyakorlatban számtalanszor bizonyította, hogy ennyit bőven megér, elvégre stabilizálja az asztalt – a játék egyik legjobb boardclearjét veszíti el Garrosh.

Ítélet: marad

Még egy rész van hátra a sorozatunkból, tartsatok velünk akkor is!

Borító

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva