Apex Legends

Egyenlőtlen hitbox kialakítások miatt lázadnak az Apex Legends játékosok


Ahány hős, annyi hitbox. de biztos, hogy olyan rossz ez?

Az Apex Legends rengeteg szempontból hozott újdonságot a Battle Royale játékok világába. Az egyik ilyen friss elem maguk az eltérő karakterek, és a hozzájuk tartozó teljesen különálló hitbox rendszer. Míg egy PUBG, vagy Fortnite ugyanazzal a hitbox rendszerrel dolgozik minden játékosnál és minden skinnél, az Apex Legends minden karakterre külön hitboxot csinált.

De ez vajon ez előnyére vagy inkább hátrányára válik a játéknak?

Már elsőre szembe tűnik, hogy a karakterek mérete brutálisan eltérő. A karakterek szemből számolt hitboxát berajzolva lemérték az egyes felületeket, és az alábbi eredményre jutottak:

Wraith a legkisebb, hozzá viszonyítottak mindenki mást a karakterek közül. Pathfinder már majdnem kétszer, Gibraltar pedig két és félszer nagyobb nála. Ennek fényében tehát nyugodtan kijelenthetjük, hogy egyes karaktereket sokkal könnyebb eltalálni, hiszen kétszer akkorák, mint mások.

Értelmezhetjük persze úgy is ezeket a hatalmas különbségeket, hogy a játék egy újabb mélységét, újabb rétegét adják csupán a kezünkbe. Ha ugyanis megértjük, milyen apró is Wraith, ellene sokkal pontosabb célzásra lesz szükség. Míg a nagyobbak ellen belefér a nagyobb szórás is, hiszen a felület is nagyobb. Sokan pont egyedisége miatt szeretik az Apex Legends világát, ez pedig egy nagyon is egyedi játékelem, ami még jobban elválasztja az igazán jó játékosokat a többiektől.

De nem csak a karakterek hitbox mérete okoz fejtörést és ellentmondást sok játékosnak, hanem például a hitboxok egybefüggősége is. Nézzétek meg a fenti rajzot, Bloodhound körvonalai szépen kirajzolódnak. Pathfindernek viszont olyan, mintha nem lehetne ellőni a lábai között.

A legszomorúbb az, hogy letesztelték, és tényleg nem lehet!

Bloodhound vs Pathfinder Hitbox. from r/apexlegends

Előny vagy hátrány lenne tehát mindez? Az egybefüggő hitbox azt hiszem mindenki számára egyértelmű, hogy olyan hiba, amit javítani kell. Pathfinder lábai nem érnek össze annyira, hogy ne férne ott el egy lövedék, ez tehát biztosan hiba, a fejlesztők már jelezték is, hogy dolgoznak rajta.

Az egyenlőtlen hitbox méretekről viszont még a fejlesztők sem döntötték el, kell-e változtatni rajtuk. Megígérték, hogy a közeljövőben foglalkoznak a problémával, de hogy mi lesz a megoldás az eltérő méretű hitboxok miatti lázongásra, egyelőre rejtély. Ha egyáltalán változtatnak bármin is.

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva