Counter Strike

Segítség a Pick’Em tippekhez, csütörtökön jön a Major rájátszás


Szubjektív értékelésünkben kielemezzük a ránk váró playoffot, és megtesszük személyes tippjeinket a papírforma alapján.

A Major rájátszásban már kizárólag Bo3-as meccsek zajlanak, így a véletlen szerepe szinte már elhanyagolható. Itt már tényleg a jobb formában lévő, skillesebb és felkészültebb csapatok hagyják el győztesen a színpadot, kevés a random meglepetés.

Éppen ezért ha valahol, hát a Playoffban érdemes a papírformát követni.

Ennek segítségével próbáltuk meg összeállítani a tökéletes Pick’Em választásokat, és érvekkel alá is támasztani azt.

Negyeddöntők

  • A legbiztosabb találkozónak mindenki az Astralis vs. NiP északi rangadóját tartja. Egyrészt azért, mert a dánok világranglista elsőként és címvédőként a Major legnagyobb esélyesei. Másrészt azért, mert LAN-on még sosem nyert ellenük Bo3-at a NiP. Már az is meglepetés lenne, ha mapot nyernének az eddig szépen menetelő Astralis ellen.
  • A másik hibátlan csapat a Liquid, szinte meg sem látszik rajtuk a TACO – Stewie2k csere. Az esélyek alapján ez a meccs is előre lefutott, de óva intenénk mindenkit az ENCE lebecsülésétől. A papírforma ugyan Liquid győzelmet ígér, de egyszer sem játszottak még egymás ellen, és teljesen más a két csapat stílusa és mappoolja. Bőven érheti meglepetés a Liquidet, akik TACO-val együtt zseniális edzőjüket is elengedték. Ami egy ismeretlen ellenféllel szembeni Bo3 során során elég nagy hátrány is lehet.
  • A Na’Vi vs. FaZe rangadó akár Major döntőnek is beillett volna még tavaly, amikor még nem állt össze a mostani Astralis. Most sem lesz rossz meccs, nagy csatára számíthatunk a pályán. Az egyik oldalon a világ legjobb játékosának választott s1mple, és a zseniális irányító Zeus. A másikon pedig az eddig minden Major alatt Legendáig jutó olofmeister, és a sztárirányító skillgép NiKo. Rengeteg olyan játékos lesz a pályán, akik már ismerik egymást korábbról, ez lehet a meccs döntő faktora. GuardiaN korábban ugye Na’Vi játékos volt, szinte mindenki stílusát és gondolkodását ismeri. AdreN közösen nyert Majort Zeus-szal még a Gambitben, így ő is pontosan tudja, hogyan irányít. A másik oldalon pedig ugye Zeus lehet, aki 2 korábbi játékosát is képes lehet olvasni, és előre megmondani, mit tesznek majd éles helyzetben.
  • A legkiegyenlítettebb negyeddöntőnek a MIBR vs. Renegades tűnik, melyet előzetesen a brazilok számlájára írnak a szakértők. Ennek oka a jobb egyéni skill, a nagyobb rutin, és a rengeteg együtt lejátszott meccs. A Renegades viszont már megmutatta a csoportkörök alatt, hogy kár lenne leírni őket. Eddig egy 3:0-ás és egy 3:1-es csoportkör van mögöttük. Az eddig látottak alapján itt képzelhető el leginkább a meglepetés.

Természetesen ez már a playoff, ahol minden meccs igazi élet-halál harc, egyetlen rosszul kifogott nap elég lehet a kieséshez bárkinek. Ha az ENCE kitalál valami váratlan stratégiát, és a Liquid nem tud reagálni sztáredzője nélkül, simán jöhet a meglepetés. Ha a Renegades ausztrálja elkapják a fonalat, coldzera pedig rossz napot fog ki, bőven ott lehet a brazil kiesés. Ha egykori játékosai belelátnak Zeus stratégiájába, rögtön ki is eshet a Na’Vi, és ha az Astralis könnyelműen ül asztalhoz, a rutinos NiP játékosok bármikor meglephetik őket.

Az elődöntőket és a döntőt megtippelni most még értelmetlen, hiszen nem tudni, ki jut el a következő körökig. Ha azonban a mostani információk alapján kell kitölteni a teljes Pick’Em táblázatot, a papírforma ezt adná ki eredménynek:

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva