Fortnite

Ha már merítenek, merítsenek rendesen! – 3 dolog, amit a Fortnite átvehetne az Apex-től


Már két alapmechanikát így is lemásolt az Epic, miért kéne megállni kettőnél...?

Az Apex Legends sikere egyértelműen rányomta a pecsétjét a Battle Royale kategóriára. Az Epic Games pedig mindent megtesz, hogy a Fortnite maradjon a legjátszottabb játék a Free-to-Play játékok között, így amióta létezik Apex, ingyenessé tették az aktuális Battle Pass-t, valamint elkezdték egyre jobban figyelni a közösségi visszajelzéseket.

Olyannyira, hogy az Apex Legends legnagyobb újítását is elkezdték “Fortnite-osítani”, a forrásfájlok között, valamint a visszajátszás módban például már megtalálható a Fortnite saját respawn rendszere. Arról már nem is beszélve, hogy a nyolcadik szezonnal érkező ping rendszer is egytől egyig az EA Battle Royale-jából van.

“Második esély” ?! – Hamarabb érkezhet a respawn rendszer, mint gondoltuk!

Épp ezen felbuzdulva, megnéztük, hogy milyen alapmechanikákat emelhetne át az Epic az Apex-ből, ami egyértelműen szórakoztatóbbá tenné a játékot!

Szabad mozgás és csúszkálás

Az Apex Legends egy igazán gyors, akcióközpontú Battle Royale. Nem igazán divat bujkálni, itt sokkal inkább a lőpárbajok dominálnak. Mindezt segíti a kiváló mozgásrendszer, a karakterünkkel ugyanis szabadon közlekedhetünk, gyakorlatilag bármerre a pályán. Ez azért lehetséges, mert a játék alapmechanikái között található a mászás képessége. A Fortnite-ban nem képesek mászni a karakterek, így leginkább az építésre vagyunk bízva, ha egy magasabb kerítésen, vagy akadályon akarunk átlendülni. Ennek a mechanikának az átvételével pörgősebb játékmenetet érhetne el az Epic, valamint bizonyos helyzetekbe nyersanyagot is spórolhatnának a játékosok. (Mindez ráadásul még csak nem is a spanyolviasz, hiszen már egy jó ideje a PUBG-ben is képesek vagyunk felmászni bizonyos elemekre.)

Bónusz

Az Apex-ben sprint közben, ha lenyomjuk a guggolásért felelős gombot, a karakterünk csúszni kezd egy ideig. Ez szintén felgyorsítja a játékmenetet, ám mindezek mellett kiváló stratégiai eszközként is szolgál. Sajnos jelenleg a Fortnite-ban ilyesmire nincs lehetőség, szintén csak és kizárólag az építésre hagyatkozhatunk, ha valakire éppen rá akarunk rohanni, ám az golyózáport zúdít ránk. A csúszás lehetősége nem venné el az építés értelmét, szimplán csak egy újabb lehetőséget adna a párbajok során az ellenfeleink megzavarására. Valamint meglehetősen menőn néz ki…

via Gfycat

Gyógyítás és pajzs töltés mozgás közben

Na igen. Ez az a kategória, amit már az Apex megjelenése előtt is szívesen láttunk volna a játékban (már a Blackoutban is volt erre lehetőség), ugyanis bizonyos játékhelyzetekben meglehetősen idegtépő, hogy a karakterünk csak és kizárólag egy helyben képes magát gyógyítani. A többi játékban is megoldották a fejlesztők, hogy ne legyen túlzottan erős ez a mechanika, gyógyítás és pajzs töltés közben ugyanis a karakterek csak és kizárólag sétálva, vagyis meglehetősen lassan tudnak mozogni. De legalább tudnak…

Apex Legends – Respawn

Kill Leader és Champion rendszer

Az Apex Legends-nek van egy egészen egyedi célpont rendszere. Minden menet során, a játékosoknak lehetőségük van bónusz tapasztalati pontot szerezni, abban az esetben, ha eltakarítják az útból a Championt (bajnokot), vagy a Kill Leadert, vagyis a legtöbb gyilkossággal rendelkező játékost. Az Apex-ben minden menet elején a rendszer kiválaszt egy bajnokot, ő az a játékos, aki a lobbyból az előző játéka során a legjobban teljesített. A Kill Leader pedig az a játékos, aki az aktuális körben a legtöbb killel rendelkezik (értelemszerűen ez a cím folyamatosan képes vándorolni a menet során). Ha ezeket a kiemelt játékosokat legyőzik, az bónusz tapasztalati ponttal jár. Ami a Fortnite esetében azért is lenne kiváló, mert a sziporkázóan teljesítők a Battle Pass szintezést is felgyorsíthatnák maguknak. (Természetesen Kill Leaderként zárni, vagy Championként meccset nyerni is bónusz XP-vel járna.)

Ez a lista természetesen csak egy a sok ezer vélemény közül, hogy hogyan lehetne szebbé és jobbá tenni szeretett játékunkat. A fent olvasható három lehetőség alapjáraton nem változtatná meg a Fortnite játékmenetét, csak tovább színezné azt, nem úgy, mint a várhatóan hamarosan megjelenő Respawn rendszer, ami határozottan át fogja írni azt, amit eddig a Fortnite-ban megszoktunk.

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva