Counter Strike

Xyp9x már anyagilag is a világelitben jár, ennyi pénz már elég a Top40-hez


Most már bizonyítottan egyre több pénz van a CS:GO-ban.

Az Astralis parádés évet zárt 2018-ban. Majort nyertek, Intel Grand Slamet húztak be, amivel összesen 2 millió dollárt kerestek. De emellett még számos LAN-on bizonyultak a legjobbaknak, anyagilag tehát brutális évet tudnak maguk mögött. 2019-ben ott folytatták, ahol tavaly abbahagyták.

Újabb Major győzelem, újabb 1 millió dollár a csapat kasszájában!

Ha egyéni összegekre lebontjuk a díjazást, a dán playerek összbevétele szépen megszaladt ennek az időszaknak hála. Xyp9x lett például a legtöbbet nyert CS:GO játékos, ráadásul az egyetlen, aki eddig valaha is Top40-be került. Ebbe az elit mezőnybe ugyanis még soha nem került be olyan esportoló, aki nem a Valve MOBA-jával nyerte magának a vagyonokat. A Dota2-ben ugyanis a TI versenyek kb 25-szor ekkora díjazásért zajlanak, azzal nehéz versenyezni. Xyp9x eddig 1.42 millió dollárt (közel 400 millió forint) lövöldözött össze magának, őt a 41. helyen dupreeh követi 1.41 millióval. A különbség köztük “csupán” 5 ezer dollár.

A CS:GO mezőny tehát hivatalosan is felnőtt a második helyre. A játékban kiosztott eddig összedíjazásban is a játékosok egyéni véleményében is már “csak” a Dota2 előzi meg, senki más. Trónfosztásról azonban egyelőre nem is álmodhat a CS:GO mezőny, hiszen KuroKy-t szinte lehetetlen utolérni bármelyik CS:GO játékosainak. Ő eddig 4.16 millió dollárt nyert karrierje során,

ami kapaszkodjatok több mint 1,15 milliárd forintnak felel meg.

Ehhez jönnek még a fizetések és a szponzori juttatások. A dán CS:GO játékosok ilyen magasan talán sosem lesznek, de ettől még nincs okuk panaszra.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva