Fortnite

Biztos jó ötlet az üzemanyag berakása a játékba? Megnéztük, hogy mi hasznunk származna belőle


Rövid elemzésünk következik.

Korábban már írtunk arról, hogy elképzelhető, hogy bevezeti az Epic Games az üzemanyagot a Fortnite-ba, ugyanis erre utaló jeleket fedeztek fel az adatbányászok a fájlokban:

Üzemanyagszint, Octopus jármű, üdítőital – Íme a nem hivatalos v8.00 Patch Notes!

No de vajon szükség van erre? Jót tenne a játék, ha a járművek a valós élethez hasonlóan üzemanyaggal működnének? Megnéztük a pro és kontra érveket.

Pro

  1. Erősebb járművek: ha limitálva lenne a járművek használhatósága az üzemanyag által, akkor akár egy tankkal is lehetne bővíteni a játékot – nyilvánvalóan alaposan kitesztelve (játékosba csak keveset sebezne az ágyúja, építménybe sokat, lassan mozogna).
  2. Újabb balanszolási lehetőséget adna: jelenleg a járművek életével lehet játszani ilyen téren, no meg persze a repülő sebzésével lehetett egy szezonnal ezelőtt, azonban az üzemanyag egy újabb faktor lehetne ilyen téren – minél erősebb, annál gyorsabban zabálja a benzint.
  3. Mélyíteni a járműhasználat stratégiáját. Jelenleg meglátunk egyet, és használjuk, ilyen egyszerű – maximum annyi a kérdés, hogy az ellenfél közelébe érve hol rakjuk le, ahol még nem hall meg minket. Ha limitálva lenne a szóban forgó újítással a használat, akkor egy épp kifogyófélben lévő járműbe nem feltétlen szállnánk be, hisz ha menekülés közben fogy el a benzin, akkor értékes időt bukunk azzal, míg kiszállunk belőle (igen, sokszor ennyire kevésen múlik az életünk).

Kontra

  1. Nem biztos, hogy szükség van egyáltalán bármi új járműre. Eleve úgy indult a Fortnite, hogy “ez nem PUBG, kicsi a map, nem fogunk járművet berakni” – valami ehhez hasonlót nyilatkozott az Epic Games) korábban – most meg ott tartunk, hogy minden szezonban jön valami.
  2. Az világos, hogy miként működne: elmegyünk egy benzinkútra, aztán mehet is tele – azonban ezt is alaposan ki kell tesztelni. Szükséges-e hozzá nyersanyag cserébe, mint egy Vending Machine-nél? Hány másodpercig tart a művelet? Kap-e cserébe (hogy többen járnának ilyenekhez) a benzinkút egy nagyon picit jobb lootot? Kérdéses, hogy hány kút lenne elég no és persze egyénileg kéne szabályozni, hogy minek mennyi üzemanyaga lenne.

Meglátjuk, hogy az Epic Games hogy vélekedik ez ügyben – nagyon reméljük, hogy alaposan végiggondolták a lehetőségeket!

borító: 1 2 

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva