Tech

Az Intel beszünteti a maradék, még kapható 6. generációs processzorait


Tavaly már jó néhány modell a temetőbe került, most a teljes hatodik generáció véget ért.

Jó néhány év eltelt azóta, hogy a Skylake volt a top processzor architektúra az Intel sorozatában. Nemrég, a Coffee Lake asztali startjával a gyártó bejelentette, hogy a 6. generáció 2 processzora, az Intel i7-6700K és az i5-6600K nem lesz gyártásban a továbbiakban.

A tegnapi nap folyamán az Intel bejelentette, hogy a továbbiakban a teljes 6. generáció búcsúzik. Ebbe beletartozik az i5-6600, i5-6400, i3-6300, Celeron, Pentium és T sorozatok is.

Újabb sikerdarabok búcsúznak az aktív felállásból.

Bár az elkaszálás elvileg a mai naptól elindul, a forgalmazók még 2019 szeptember 27-ig le tudnak adni rendeléseket az Intel felé. Az utolsó adag 6. generációs procik 2020 március 6-án hagyják majd el a gyárat.

Természetesen a forgalmazásba nem szól bele az Intel, az üzletekben elfekvő darabokra még mindig lecsaphattok. Ha ügyesek vagytok, simán lehet még találni új, garanciális 6. generációs processzorokat.

Köztetek van olyan, aki még 6. generációs Intel procit használ? Jó generációja volt az az Intelnek, sokak a mai napig ilyen processzorral nyúzzák a játékokat.

Magyar Xbox közösség: mindent a kedvenc konzolodról. Hasznos infók, tanácsok, adás-vétel, humor, dühöngő! Csatlakozz ITT

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva