Hearthstone

Kellett ez nekünk? Visszatér a Callback és összesen 3 új mechanika érkezik


Egy helyen az új mechanikák.

Napról napra egyre több lapot láthatunk a legújabb kiegészítőből, a Rise of Shadows-ból, azonban egy dologgal még adósak vagyunk: ez az érkező mechanikák összeszedése. Ez így nagyon sovány lenne, és nem is a nyilvánvaló megírása a cél, hanem egy vitaindító jellegű beszélgetés – ennek következtében véleménnyel együtt megyünk végig rajtuk. Lássuk!

Twinspell

Ezek a fajta varázslatok a castolás után adnak egy ugyanolyat a kézbe, annyi különbséggel, hogy a Twinspell szó lekerül róluk – tehát nincs végtelen value, de azért érték szempontjából így is nagyon jók.

Vélemény: az Echo kulcsszóhoz hasonlít, azonban annyival erősebb az a része, hogy nem kell adott körben újra és újra kijátszani a lapot, ráérünk később – persze nem is annyira értékes, ugyanakkor kevésbé flexibilis. Összességében attól függ erejük, hogy mennyire lesznek pont emiatt túlárazva – a Druid eléggé, ezt a lapot maximum arénában tudjuk elképzelni.

Lackey

Tokenek, melyeket egyelőre az EVIL Miscreant kreál:

EVIL Miscreant.png

Azonban esélyes, hogy minden class kap ilyet. Hogy vajon mind más Lackey-t generálnak-e, az jó kérdés (tippre nem), egyelőre ezeket ismerjük:

Vélemény: a random faktor sokat gyengít, de maguk a Lackey-k mind igencsak erősek az 1 manás költséghez képest, így bőven van bennük potenciál – a Rogue-nál pláne, elvégre combo aktívatorként is funkcionálnak.

Scheme

A körönkénti fejlesztés egy igencsak érdekes mechanika: döntés elé állítja a játékost, hogy szorongassa még, további érték kinyerése érdekében, vagy szükség van a használatra. Az szinte biztos, hogy csak kontroll paklikban fognak előjönni (legalábbis elméletben így kéne lennie)

Vélemény: az biztos, hogy ezt a hármat első ránézésre elég jól eltalálták. A Rogue a Pogo-Hopper paklikba elég jó lehet, a Priest kártyáját a tegnapiban már elemeztük, a Shaman boardclearje pedig egy újabb adalék lehet egy kontroll Shamanhoz – eddig úgy tűnik ez lesz a class egyik paklija. Jó és erős mechanikának tűnik.

Callback

Visszatérő mechanikáról van szó, mely a WotOG során már előjött, például a Forbidden Ritualnál:

Forbidden Ritual(35217).png

A pap kártyája ugyanezt viszi tovább, csak a támadást nézi – láthatóan jó kombó a fenti Scheme-mel:

Vélemény: már láthattuk, hogy a WotOG során is játszották ezeket a lapokat (nyilván nem mindet azonosan), így nem vállalunk nagyot, ha azt tippeljük, hogy ezúttal sem lesz ez másképp – a flexibilitás ezeknek a lapoknak is erőssége.

Összességében tehát jó mechanikák jöttek, szükség van ezekre, így előzetesen nem tűnik egyik se rossz ötletnek.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva