Apex Legends

A közösség szerint lehúzós lett az Apex Legends Battle Pass, az EA kapzsiságát okolják


Amilyen jó ötletnek tűnt, végül akkora csalódás lett a Season 1 Battle Pass.

A játékosok a különböző fórumokon, a gaming média pedig a címlapokon fejezte ki ellenérzését az Apex Legends lehúzós Battle Pass modelljével szemben. A kezdetben őrületesen várt lehetőségben végül több fronton is csalódott a közösség:

Gyenge skinek, túl nehézkes szintlépés és pénztárcánkat támadó üzleti modell.

Gyenge skinek

A Battle Pass megvásárlásakor rögtön egy Lifeline, egy Wraith és egy Mirage skinnel gazdagodunk. Ezekbe azonban igencsak kevés fantázia szorult, stílusuk tökéletesen megegyező, és inkább unalmas, mint izgalmas.

A skinekhez nem igazán tartozik sztori, próbálták a Battle Pass alcíméhez, a “Wild Frontier”-hez igazítani. Nem túl kreatív, ami sokaknál ki is verte a biztosítékot.

A helyzetet a többi skin sem képes megmenteni, hiszen nincs több skin ezeken kívül. Az egyre fejlődő Battle Pass maximum fegyver kinézetekkel gyarapít innentől minket, de azok közül is csak a 90-100. szint körül jönnek az izgalmas darabok. Már aki egyáltalán eljut odáig!

Nehézkes szintlépés

Az élvezetes játékból hirtelen kényszerű tryhard lett, ha valaki ki szeretné maxolni a Battle Pass szintjeit. Márpedig ha valaki eddig befizetett egy ilyenre, a többi játékban már megszokhattuk, hogy lesz idő elérni a végső szintet a szezon alatt. Az itteni Battle Pass azonban erre teljesen alkalmatlan.

Két szint között 29 500 XP-t kellene gyűjtenünk, ami még a játékbeli szinteknél is durvább. Ingame, ha level 28-ról level 29-re szeretnénk feljutni, csak 18 000 XP kell hozzá, egy Battle Pass szint tehát ennek a másfélszerese. Ezen pedig a Legends Bonus sem segít, hiszen ha váltogatjuk is a karaktereket, abból maximum 25 000 extra XP gyűjthető ki hetente minden karakterrel.

Más játékokban küldetésekkel is gyűjthetőek az extra tierek, itt kizárólag az XP játszik. Ja meg persze a pénz!

Pénztárcát támadó üzleti modell

Miután 950 Apex coinért (kb 1700 forint) cserébe megvettük a Battle Pass-t, szembesülünk vele, hogy csak a legmagasabb szintek jutalmaiért éri meg küzdeni, azok viszont XP-vel kb elérhetetlenek. Sebaj, hiszen lehet pénzért is szinteket venni!

Ha eddig nem is mutatkozott meg semmiben az EA jelenléte, ez a döntés teljesen az ottani üzleti szemléletre vall. 150 coin (kb 250-300 forint) áráért máris kapunk egy ajándék szintet, vagyis kb 25 000 forintért akár rögtön ki is maxolhatjuk a Battle Pass-t. A közösség szerint tipikus EA lenyúlás, a szalagcímek csak a csalódottságról szólnak.

A nagy felhajtás után tehát egyelőre értetlenkedés uralkodik a közösségen belül, mindenki másra számított. Reméljük nem ez lesz a tendencia innentől, mert ez nagyon kevés lesz az érdeklődés fenntartásához hosszabb távon.

  

Ezt olvastad már?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva