Fifa

Egyszerre sport és esport: újabb hibrid foci rendezvény zajlott a Testnevelési Egyetemen


Márciusban egy éves lett a Magyar Testnevelési Egyetem Sportegyesületének Esport Szakosztálya, Hybrid Foci Kupával ünnepelték az évfordulót.

Az esport mánia 2019-ben sem lassít Magyarországon. Egyre több cég, valamint egyre több hagyományos sportegyesület próbál belekóstolni a magyar gamerek világába, valamint rengeteg a már jó tapasztalattal bíró visszatérő szponzor is. A Testnevelési Egyetem pont ilyen, hiszen immár rutinos szereplőnek számít a hazai gaming világában.

A Magyar Testnevelési Egyetem Sportegyesületének Esport Szakosztálya március 5-én ünnepelte első évfordulóját, ami jól jelzi Európa legrégebben alapított testkulturális felsőoktatási intézményének szándékait az esport világával.

Nem csak csendes szemlélőként figyelik a hazai eseményeket, hanem aktívan részt kívánnak venni a jövő esportolóinak felnevelésében.

Főbb céljaik között szerepel például a hazai esport fejlesztése, tudományos alapú kutatása és a különböző versenyek is, a hagyományos sportokban szerzett több évtizedes tapasztalat segítségével. Vagyis az új területnek számító esport kihívásaira a tradicionális sport megoldásaival szeretnénk reagálni.

Ennek egyik tökéletes eszközei például a hibrid versenyek, melyben egyszerre kell FIFA-znia és kispályás fociban is bizonyítania minden csapatnak. Az első félidő konzolon zajlik, 6 perces 2v2 összecsapással, a második félidő pedig 3v3 kispályás focival folytatódik, 8 percben.

Ha belegondolunk baromi jó ötlet egybe gyúrni a testmozgást és a videojátékot, egy fizikai erőpróbát és egy szem-kéz koordinációra épülő mentális összecsapást. Ha már a sakkboksz egy tényleg létező sportág, a hibrid focinak is bőven van keresnivalója a palettán!

Az idei első alkalomra 12 csapat nevezett, viszont aki lemaradt egy percig se csüggedjen. A szervezők szerint várható még hasonló kezdeményezés 2019-re. Jó látni, hogy a magyar oktatás fontos szereplői is felismerték mostanra az esportban rejlő lehetőségeket, és fontosnak tartják a terület fejlesztését. Reméljük a jövőben még több hasonló kezdeményezésről számolhatunk be a hazai gamereknek!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva