League of Legends

A Sylas mainek kicsinálták az Aftershock rúnát – Masszív nerf jelent meg a PBE-n


Kellemetlen Aftershock nerf és két meglepetés buff érkezett a tesztszerverre.

Ha már játszottál Aftershockot használó Sylas ellen egy ösvényben, akkor tudod, hogy mire gondoltunk a címben. Persze mindez sarkítás, mert az Aftershock minden olyan karakteren jól működik, aki képes az ellenfeleinek arcába ugrani, a rúna ugyanis olyan mértékű ellenállást nyújt, ami lehetővé teszi, hogy könnyedén megnyerjék a diver karakterek a sebzéscserét. Ezen a kellemetlen helyzeten kíván most változtatni a Riot Games, pontosabban elkezdték tesztelni az Aftershock nerfet a PBE szerveren. Az egyetlen hátulütője ennek, hogy így a tank karakterek is elbúcsúzhatnak a rúnától, ugyanis a föld alá gyengíti a kiadó a meta megváltoztatása érdekében…

Riot Games

Az egyensúlyért felelős csapat gyengített a rúnából kapható Armor és Magic Resist arányon, ami eddig 70-120 volt, az most a tesztszerveren 20-170. Valamint mindezek mellett teljesen megszűnt az AP és AD aránya a rúnának, így mi magunk már nem erősíthetjük tovább az effektet. Mint láthatjuk az arányváltozásokon, nem hasznavehetetlenné akarja tenni a Riot a rúnát, hanem gyengíteni próbálják az early game hatását. A helyzet viszont az, hogy eddig kizárólag a korai dominancia és bónusz ellenállás miatt választották a játékosok, így biztosan el kell telnie majd egy kis időnek, míg hozzászokik a közösség a változásokhoz és megtalálják a helyét az új Aftershocknak.

Riot Games

A legfrissebb PBE frissítéssel érkezett egyébként egy kellemes tárgy buff is, a Wit’s End nagyon úgy tűnik, hogy többek kedvenc választásává válhat a jövőben. A tárgy kapott egy teljesen új effektet, ami lehetővé teszi, hogy a Wit’s End okozta on-hit sebzés 25%-át visszagyógyítjuk magunknak, ha az életerőnk legalább fele hiányzik. Mindezek mellett kapott a tárgy +10% támadási sebességet, +10 Magic Resitet, valamint +5% mozgási sebességet. A sebzésén is állítottak, ami eddig stabilan 42 volt, az az új verzió esetében 20-80-ig terjedő on-hit sebzés, vagyis a korai szakaszban gyengébb, a kései szakaszban pedig sokkal erősebb lesz. Az árát a buffok után 2900 goldra határozta meg a Riot Games.

Riot Games

Orianna is kapott egy kisebb törődést a fejlesztőktől, amit ugyan nem feltétlenül értünk, de ez már részletkérdés. A Q képessége minden szinten 10 sebzéssel erősebb lett, valamint az ultiját is megdobták szintenként bónusz 25 sebzéssel.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva