Hearthstone

Gyenge a lap, és az illusztráció sem stimmel: valami nincs rendben a Dr. Boom’s Scheme-mel


Fura az egész kártya, no de miért?

Tegnap egy játékkal összekötött lapbemutatót tartott a Blizzard, mely lapjait nálunk is olvashattátok még a stream alatt:

Újabb revealhez érkeztünk: jöjjenek a legújabb kártyák!

Elég sok gondolat megfordult a fejemben a tegnapi kártyák kapcsán, azonban volt egy, ami több szempontból sem stimmelt első ránézésre: ez a Dr. Boom’s Scheme.

Dr. Boom’s Scheme Card

Maradjunk elsőként a száraz tényeknél: ez a lap borzalmasan gyenge. Csak hogy ne menjünk messze: a Journey to Un’Goro 1 manás lapja egyből ad ötször ennyi armort – és nem használják!

Iron Hide Card

Két manával drágábban már kentrip is tud lenni a képesség:

Shield Block(493).png

Kétségtelen, hogy ez bármeddig felmehet, és a Warrior nem szokott rövid meccseket játszani, de ahhoz hogy (az Iron Hide-ból kiindulva) költségénél legyünk, 19 körön keresztül kell szorongatnunk a kártyát a kezünkben…valami csodának kéne történnie, hogy ez a lap valaha bármilyen paklit lásson.

Ez viszont csak a kártya nyers ereje, haladjunk tovább az illusztrációra: tegye fel a kezét, aki szerint ez a rajz tökéletesen passzol a képességhez! Egy rakás bomba a háttérben, mindezt bombákra építő Warriorban bemutatva…ez a kártya szinte biztosan mást tudott régebben, egy utolsó pillanatos változtatásnak tűnik. A rajzokat időben kiadják a grafikusoknak a játék fejlesztői (hisz nem csak eggyel foglalkoznak egyszerre), épp emiatt esélyes, hogy ezzel is ez történt. Tippre azonban később kiderült, hogy az eredeti képesség (talán bombákat rakott volna az ellenfél paklijába, körönként egyre többet) túl erős, így megváltoztatták a lapot.

Ez utóbbi gondolat nem tőlem származik (konkrétan nem fogalmaztam meg fejben, hogy mit tudhatott a lap), hanem az egyik Reddit felhasználótól:

Az igazságot valószínűleg soha nem tudjuk meg, azonban eléggé esélyes, hogy nem légből kapott gondolatról van szó: kár érte, mert egy tök jó rajzhoz társul egy pocsék lap, így szinte soha nem fogunk gyönyörködni benne.

borító

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva