Counter Strike

Az eredményekből kiszámolták, egyelőre semmire sem jó az új loss bonus rendszer


Sokan a legfeleslegesebb UPDATE-nek tartják a gazdaság megreformálását, és a statisztika eddig őket bizonyítja.

Néhány hete a Valve elemeiben változtatta meg a CS:GO gazdaság alapjait. Átalakították az eddigi loss bonus rendszert, mostantól nincs klasszikus “nyerték-bukták” szituáció, hiszen nem nullázódik a loss bonus, csak elkezd csökkenni.

A változástól mindenki még több fegyveres kört remélt és még több akciót, ami szorosabb eredményekhez vezet majd. Azt remélték, hogy ennek köszönhetően látványosabb meccseket kapunk majd, hiszen sokkal több fegyver lesz a kezekben.

A dolog azonban úgy tűnik, egyáltalán nem vált be!

A legutóbbi két BLAST Pro összehasonlítása tökéletesen megmutatja, miért volt hibás ez az elgondolás. A portugál és brazil helyszínek ráadásul pont alkalmasak egy ilyen összehasonlításra, ugyanis:

  • az Astralis, FaZe, NiP és MIBR négyes mindkettőn ott volt, így a csapatok többsége megegyezett
  • a BLAST Pro Lisszabon során még a régi gazdasági rendszer volt, a São Paulo alatt pedig már az új

Ennek fényében, ha abból indulunk ki, hogy az új update szorosabb meccseket eredményez, São Paulóban kellett volna izgalmasabb meccseket látni. Ennek ellenére pont az ellenkezője történt. Lisszabonban összesen 108 volt a körarányban szerzett különbség, míg São Paulóban 128.

Vagyis nem hogy szorosabb meccseket kaptunk, hanem még simább győzelmeket!

Ráadásul továbbra is az Astralis a legjobb (nagyon magasan), mögötte a Liquid a második, és az olyan csapatok, mint FaZe vagy MIBR, továbbra sem álltak talpra. Vagyis az első éles LAN-teszt után úgy tűnik, a jó csapatok csak még jobbak lettek a gazdasági UPDATE után.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva