League of Legends

Nyugodj békében Solo Queue: A TSM Academy Sona-Taric duóval sokkolt és nyert


Nem mindennapi stratégiával nyert a TSM Academy!

Tegnap éjjel újból bebizonyította a TSM akadémiai csapata, hogy miért is szép a League of Legends kompetitív vonulata. Az ilyen jellegű “cheese” pickekért érdemes követni a profik mérkőzéseit, ugyanis sosem lehet tudni, hogy a győzelem érdekében milyen nyakatekert stratégiával rukkolnak éppen elő. Ugyan nemrég már láthattunk Sona-Taric botot a TCL-ben, effektíven először a TSM Academy tudta hozni a stratégiát.

Szinte biztos, hogy ellenfelük, az Echo Fox Academy sem tudott minderre felkészülni, ugyanis maguk a kommentátorok is meglepődtek a TSM váratlan húzásán, eleinte nem is nagyon tudták megmagyarázni a választás okát, vagy célját.

Hidegebb fejjel persze meglehetősen egyszerűnek tűnik a formula, beáldozták az ösvényfázist, hogy a játék középső, majd pedig végső szakaszában totális kontrollban tarthassák a harcokat. Ráadásul a Sona-Taric párost nagyon nehéz az ösvényfázisban is ellehetetleníteni, a farmtól elzárhatják őket, de a folyamatos pajzsolások, gyógyítások és CC-k okán a tapasztalati ponttól nem nagyon tudják elzárni őket, ami az ő esetükben egy időzített bombának felel meg. A TSM Academy sikeresen átvészelte a nehezebb korai szakaszt, aztán jöhettek a csapatharcok, amikben képtelen volt az Echo Fox kompozíciója felülkerekedni a Sona-Taric kettős adta lehetőségeken. A folyamatos gyógyítások, stunok, pajzsok és Taric ultija okán a sebezhetetlenség pont annyi időt adott a TSM-nek, hogy elegendő sebzést toljanak ki a hőseikből, ezzel két vállra fektetve ellenfelüket. (Rendben, ehhez kellett egy full AP Sona build is.)

Ez azt jelenti, hogy akkor Solo Queue-ban is érdemes ezzel próbálkozni?

A válasz egyszerű és velős: NEM! A kompozíciót jól láthatóan sokat gyakorolta a csapat, máskülönben nem álltak volna ennyire össze az elemek. Ahhoz, hogy ez a stratégia működjön, mindenkinek egy azon hullámhosszon kell pörögnie, ami egy Solo Queue esetében talán még sosem valósult meg. A TSM Academy sikerrel fricskázta meg az Echo Fox Academy-t egy troll stratégiával, ám ettől még nem lesz OP a Sona-Taric bot!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva