Fortnite

Az Epic igazgatója a sok leszólás és sírás ellenére is ezt gondolja a Fortnite közösségről


Az Epic Games igazgatója joggal van elszállva a Fortnite játékosoktól, tényleg igazi sikertörténet amiz a közösség művel.

Tim Sweeney, az Epic Games igazgatója a Business Insidernek adott tartalmas interjút, melyben a játékosbázis, a Fortnite közösség is szóba került. Hiszen mint minden játéknál itt is záporoznak az éles kritikák, szidják a fejlesztőket és minden hibáknál elégedetlenkednek. Az Epic igazgatójának azonban semmi baja sincs ezzel.

“Ahogy a Fortnite fejlődik, az már túlmutat egy egyszerű játékon. Ez a fajta fejlődés a világ eddigi összes játékából hiányzott, ilyen még sehol sem volt. És ez még mindig csak a kezdet, a jövőben még érdekesebb dolgok következnek.” – fogalmazott sejtelmesen Sweeney.

Való igaz, hogy a játék és a közösség mozgatás folyamatosan fejlődik, és különböző izgalmas megoldásokat alkalmaz a gaming világból. Ott van a cross platform játszhatóság és a Creative mód, ami lényegében a játék motorjával, az Unreal Engine-nel való kísérletezgetés.

Szabadon építeni, tesztelgetni egy játékon belül pedig tényleg nem mindenhol lehet.

“Ez egy digitális élettér. 250 millió játékos, ahol a kreatív felületet már 100 millióan kipróbálták. Ilyen magas számú kísérletezést még egyik játékmotor sem élt át ezen kívül. Közülük 7 és fél millió felhasználó igazán magas szinten űzi a kreatív tartalmak gyártását, pályákat hoznak létre és formálják a játékot.

Így már kicsit jobban érthető mire gondolt, amikor azt mondta, ilyen fejlődés egyik másik játékban sem volt.

“Ez nem lehet csak egy játék. Ez nem lehet csak egy motor. Ez az egész egy sokkal nagyobb skálán mozog. Nincs még egy ilyen a világon, és idén még tovább nő majd, ami csak még izgalmasabbá teszi.”

Természetesen Sweeney is tudja, hogy egy pozitív közösség nélkül mindez sosem jöhetett volna létre. Hálás is éppen ezért a Fortnite játékosoknak.

“Szerintem ez a világ legpozitívabb gamer közössége. Nélkülük nem nőtt volna ilyen nagyra az egész, ehhez képest csak apró extra, hogy a játék is jó.”

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva