Hearthstone

Lap bemutatók: value, value és value – ez volt a keddi lapok közös ismertetőjegye


Ezeket láttuk a tegnapi napon.

Jövőhét kedden jelenik meg a legújabb HS kiegészítő, a Rise of Shadows, melynek folyamatosan mennek a lap bemutatói. Ahogy megszokhattátok minden reggel összegyűjtjük az előző napi adagot és pár sorban elemezzük, megnézzük, hogy mivel alkothat jó kombinációt, hova lehet jó. Lássuk, hogy mi történt kedden!

Egy rare warrior kártyával indítunk, mely igencsak borsos költséggel rendelkezik: 10 manáért az asztalra rakja két minionunk másolatát.

Ez a lap szörnyűnek tűnik…azonban a Warrior az a Class, mely simán képes eljutni 10 manáig a játék kontrollálásával, így nem jelenthetjük ki, hogy ez a lap sose fog decket látni, de egyelőre igencsak meglepő lenne – későbbi szinergiák még feldobhatják.

A következő kártyánk egy ismételten jól sikerült illusztrációt kapott (ezek száma elég magas a kiegészítőben), ez a Hunter lapja, a Shimmerfly.

1 mana 1-1, ami csinál valamit, hol is láttuk ezt utoljára a Hunternél…nos nem is volt olyan rég: az épp kirotáló Jeweled Macaw-hoz lehet hasonlítani ezt a kártyát.

Jeweled Macaw(55528).png

Ugyan lassabb, de a random Hunter varázslat erősebbnek tűnik, mint a random Beast (pláne, hogy az nem csak Hunter lehetett), úgyhogy viszonylag hasonló a két lap erősségét tekintve. Elég jó lapnak tűnik, mely sokféle pakliba bekerülhet.

Ezt követően egy neutral epic kártyát láthattunk, melyben visszaköszön két Witchwood lap is: az egyik a Nightmare Amalgam (spawnolt minionok), a másik a Hench-Clan Thug (névben).

Hench-Clan Thug(89456).png

Nightmare Amalgam(89353).png

Ezek a tokenjei:

4 mana 5-5 mindenféle taggel? Nem hangzik rosszul, még akkor sem, ha 3 testre oszlik el az 5-5. Elég nehéz megítélni, hogy aréna kártya marad, vagy ennél többre hivatott (Nightmare Amalgam már kézben is Dragonnak számít, emiatt pl. Dragon Paladinba jó eséllyel passzol majd), de annyi mindennel alkot szinergiát, hogy semmiképp sem szabad leírni constructed szinten sem.

Következőleg ismét egy neutral lapot láthattunk, ám ezúttal egy legendary-t, méghozzá érdekes és egyben egy újabb remekül kivitelezett illusztrációval megáldott darabot.

Az ilyesfajta mechanikák (deckünk feltöltése valami mással) általában poénnak szoktak megmaradni, elvégre azért építjük úgy a paklinkat, ahogy szeretnénk – miért váltanánk le random más dolgokra? Hakkar ellen elég jó tech lap, illetve az 5 kézbe kiválasztott lap baromi erős képesség, de az már sokkal nehezebb feladat, hogy kiválasszunk kettő olyat, amivel szívesen feltöltenénk a paklinkat.

Listánk következő lapja egy filler neutral: baromi lassú minion, arénában lehet elfogadható kártya varázslatokkal kellő mennyiségben operáló paklikban.

Ennél érdekesebb a Warrior bemutatott legendary-je:

Újabb 10 manás kártya, mely leginkább akkor tűnik igencsak erősnek, ha már Dr. Boom formában vagyunk: ha a The Boom Reaver is Rush-sal rendelkezik, nem csak a megidézett minion, akkor egy elég kellemes removalt kapunk a személyében.

Végül egy neutral legendary-vel zártuk a napot:

Elég erős effekt, de hogy mi a paklija, azt nehéz megítélni. Elsőre a Pogo Hopper ugrik be, azonban az a pakli sehol nem volt a kiegészítő előtt – ugyanakkor nem mehetünk el amellett szó nélkül, hogy több támogató kártya is érkezik hozzá a Rise of Shadows-ban. Ha tippelni kéne, akkor azt mondanánk, hogy a Barista Lynchen megmarad a poén kategóriának.

Holnap újabb adag várható!

borító

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva