Fortnite

Horizontális Launch Pad trükk – Így javíts a Late Game rotációdon


Igazi kompetitív csemege, íme trükk, amivel javíthatsz az eredményeiden.

Nyáron lesz két éves a Fortnite, szeptemberben pedig a Battle Royale mód tölti be második születésnapját. A játék a megjelenése óta félelmetesen sokat változott, eleinte a játékosok alig használták az építőfunkciót, ma meg már ez határozza meg a játékmenetet. Az igazán jó játékosok tökélyre fejlesztették a célzásukat, így a párbajok során nem a lövések döntenek, hanem, hogy ki mennyire gyors és pontos építő.

Szépen lassan kialakult a játék alap metája, amit a kompetitív érában még tovább fejlesztettek. Egy normál mérkőzésen az utolsó körben jó ha 4-5 ember él, míg a kompetitív játékok során könnyen meglehet, hogy 40-50 ember cikázik az építmények között. Így igaz, a nagyobb versenyeken az utolsó pillanatig szinte el se sütik a fegyvereiket a játékosok, igyekeznek folyamatosan mozgásban maradni, a körmozgásnak megfelelően pozicionálni, hiszen a helyezésért is pontot kapnak, az ilyen “ingyen” pontokat meg senki sem akarja megkockáztatni egy rizikós lőpárbajjal.

Így néz ki egy kompetitíve Late Game a Fortnite-ban – Epic Games

Épp ezért az egyik legfontosabb eleme a játéknak a rotáció. A rotáció lényegében az aktuális helyzetünkből való elmozgást jelenti, célja, hogy a körmozgáshoz viszonyítva a legkedvezőbb pozícióba mozogjunk. Ennek jelenleg több fajtáját is ismerjük, létezik a “train”, ami egy kígyózó, folyamatos mozgásban lévő építmény a gyakorlatban, a mozgásunk irányába folyamatosan körbeépítjük magunkat 360 fokban. Léteznek rotációhoz tervezett tárgyak, ilyenek a Launch Padek, vagy a Rift-to-Go-k.

A Launch Padek abból a szempontból szerencsétlenek, hogy meglehetősen nagy ívben és relatíve lassan ugrunk el a trambulinról, sokat vagyunk a levegőben, s ez alatt sajnos nem tudunk fegyvert használni. A játék végén ez egy igazán rizikós rotációs forma, hiszen a zsúfolt területen bőven van jelentkező arra, hogy még landolás előtt kiszedjenek minket a levegőből.

Viszont ezt a hibát egy új trükkel ellensúlyozzák mostanában, elterjedőben van a piramis elem és a Launch Pad kombinációja!

Maga az elmélet pofonegyszerű, ám az effektív kivitelezéshez meglehetősen profi szerkesztés szükségeltetik:

Ahogy a videóban is jól látszik, ha a Launch Pad fölé felhúzunk egy piramis elemet, amit aztán a mozgás irányába rámpaként megnyitunk, a trambulinról gyorsan és élesen fogunk kilőni a kívánt irányba, ezzel igazán effektívvé téve a rotációt, s elkerülve a rizikósabb helyzeteket. De legalábbis lecsökkentve azok valószínűségét!

Ha Arena módban kívánsz egyre feljebb és feljebb jutni, érdemes gyakorolgatni ezt a Launch Pad trükköt, értékes pontokat szerezhetünk ennek ismeretével a játék kompetitív módjában.

A cikkben található videót BoopNL Twitch streamer készítette.

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva