Hearthstone

Még a Fortnite-ot is leveri nézettség terén: újraéledt a játék, a HS a legnépszerűbb Twitch-en


Nagyot megy szeretett játékunk.

Tegnap este 19:00 óta gyakorlatilag újraéledt a Hearthstone: a kirotált kiegészítők, Hall of Fame-be rakott kártyák és a megjelent Rise of Shadows óta egy új játékot játszunk kis túlzással – ha mindez nem lenne elég, még az aréna is megújult:

Mi változott pontosan aréna téren? A Blizzard beszámolt a részletekről, íme az infók!

Nos ezt nem csak mi érezzük, hanem mindenki, de legfőképp a játék nézettsége: egészen konkrétan a Hearthstone vezet, még a Fortnite-ot is beelőzve!

Így nézett ki a Twitch a cikk írásának pillanatában:

Volt ennél durvább is: a kiegészítő megjelenésekor nagyjából 200 000 ember tapadt a képernyő, és azon belül a Twitch elé!

forrás: sullygnome

Ennél reprezentatívabb a következő statisztika, mely az elmúlt 30 napot veszi figyelembe: az átlag nagyjából 25 000-es nézettséghez képest rendesen megindult felfele a játék.

A számok magukért beszélnek: az kérdés persze, hogy meddig fog tartani, de jelenleg a Hearthstone nagyot megy!

No de mi lehet ennek az oka? Elég triviálisnak tűnik, így a cikk informatív része eddig tartott, de nem csak emiatt íródott: egyfajta vitaindítóra invitálunk titeket kommentben!

  1. Netdeckelés: vadonatúj meta van kialakulóban, ahol bizony dobni kell a régi paklikat (hisz már a nagyja nem érvényes) és valami teljesen újat kreaálni. Vannak, akik azért másolják a Twitch-en látottakat, mert idő híján vannak, mások szimplán azért, hogy minimális rizikót vállaljanak csak a kraftolással: elvégre amit látnak, hogy bevált, azt nyugodt szívvel elkészíthetik ők is
  2. Az újdonság varázsa: nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy gyakorlatilag egy új játékot játszunk. Persze ez elmondható minden új év kezdetekor, azonban ezúttal hatványozottan igaz: a tavalyi év borzalmasan gyenge lapokat hozott a 2017-eshez képest, így nem volt idő őket próbálgatni. Most amellett, hogy ezek a kártyák is szerephez juthatnak, elküldték Hall of Fame-be a tavalyi év 2 meghatározó legendary lapját is (Genn, Baku).

Szerintünk alapvetően ennek a kettőnek az összetevője a jelenlegi fellángolás, aminek kapcsán nagyon reméljük, hogy ha nem is ilyen intenzíven, de megmarad a lelkesedés a közösség részéről: egyelőre úgy tűnik, hogy jó munkát végzett a Blizzard, legalábbis a legelső pillanatok erről árulkodnak.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva