Counter Strike

Kiderült hány száz millióba kerül beindítani egy CS:GO csapatot


A Team SoloMid marketinges főnöke, Leena Xu egy instagram kérdezz-felelekben válaszolt arra, hogy miért nincs még mindig CS:GO csapata a TSM-nek. 

Februárban felröppentek a pletykák, hogy akár Smooya és tarik is a TSM zászlója alatt találna új csapatot. Mivel azóta már aláírtak két másik organizációval, és a TSM háza táján sem történt semmi nyilvános, ideje megkérdeznünk, mi van veled TSM? A marketinges főnök elárulta, hogy ez nem az érdeklődés hiánya miatt van, sokkal inkább a projekt mérete a probléma.

Smooya és tarik által vezetett szupercsapattal térne vissza a TSM

Xu azt mesélte az Instagramján, hogy

egy csapat leigazolása 1,5-2 millió dollár, azaz kb. félmilliárd forint,

vagy még több, ez függ a játékosoktól, a menedzserektől és egyéb költségektől is. Ez még Észak-Amerika egyik legnagyobb eSport organizációjának is nagyon sok pénz, érthető, hogy nem akarnak elsietni semmit.

Nem ez lenne a TSM első kalandja a játékban, 2015-ben írtak alá az első csapatukkal, akkor a korábbi Dignitas felállást vették szárnyaik alá, akiket ma Astralis-ként ismerhetünk. Akkor is a világ egyik legjobb felállása voltak, de a súrlódások a vezetés és a playerek között végül szétváláshoz vezettek. Később az organizáció próbálkozott még egy észak-amerikai felállással, annak autimatic és Twistzz is tagjai voltak, de a csapat nem ért el komolyabb eredményeket, később a Misfits-hez igazoltak.

A rutin és a hozzáértés tehát megvan, úgy tűnik jelenleg a pénz jelenti az akadály. Ennyiért tényleg felesleges kapkodni.

Header: Leena Xu 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva