Gaming

Megérkezett a Ray Tracing támogatás a GTX-ekre is!


Mostantól bizonyos GTX-eken is élvezhetjük a Ray Tracinget.

Az Nvidia végre bedobta a törülközőt, legalábbis ami a Ray Tracing exkluzivitását illeti, ugyanis mostantól nem csupán a gyártó RTX modelljein lehet bekapcsolni a Ray Tracing funkcióját. Az már korábban is kiderült, hogy az új generációs kártyák nem fogynak túl jól, ami javarészt az irreálisan magas árnak köszönhető. Aki korábban ki szerette volna próbálni a Ray Tracing adta újdonságokat, annak mindenképp az RTX palettáról kellett szemezgetnie, de az már korábban is kiderült, hogy némi mókolással a régebbi modelleken is működik a Ray Tracing, csak sokkal lassabban.

Az új driverben pedig már a régebbi kártyák tulajdonosai is kipróbálhatják, egész pontosan a következő kártyákkal működik: GTX 1660 Ti, GTX 1660, GTX 1080 Ti, GTX 1080, GTX 1070 Ti, GTX 1070, és a GTX 1060 6 GB. A GTX 1060 3 GB és gyengébb társai esetén továbbra sem érhető el az új funkció, de annyira nem csodálkozunk, hiszen rengeteg erőforrást emészt el a Ray Tracing használata, így túl sok értelme nem lenne egy GTX 1050 esetén.

Ezzel együtt az Nvidia az RTX benchmarkjait is elérhetővé tette, így bárki letesztelheti, hogy milyen teljesítményre számíthat. Sokan nem tudják, de nem csupán az AAA játékok rendelkeznek Ray Tracing támogatással, egy lelkes modder (aki mellesleg az Nvidia alkalmazottja) a Quake 2-re is elhozta az Nvidia új technológiáját.

Az új drivert itt találjátok

Ezt olvastad már?

Így változtak a legnépszerűbb gamer videókártyák az évek során

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva