Gaming

Először csak kigúnyolták, majd összefogott érte a Twitch közösség


Nem mindenki csak trollkodni jár a Twitch-re.

Az internet nem épp a legelfogadóbb hely, teljesen mindegy, hogy kiről van szó, negatív, fröcsögő trollok voltak, vannak és lesznek is, míg világ a világ. A hátrányos helyzetűeket épp ezért gyakran olyannyira elrisztják ezek az emberek, hogy nem igazán merik felvállalni magukat, de OnlySonic esete szerencsére jó véget ért. Egy népszerű streamer, “Mizkif” épp a “Just Chatting” részt böngészte élő adásban, amikor rátalált OnlySonic csatornájára. Mizkif nézői közül páran átmentek és gúnyolni kezdték a testi hibával született OnlySonic-ot, óvodás módjára természetesen a kinézetével élcelődtek.

A bántó szavak ellenére OnlySonic nem lett túlzottan ideges, sajnos megszokta már ezt a viselkedést, de állítása szerint azért nem mindennapi a csatornáján ez a magatartás. A nézői rengeteg dologban segítik, ő pedig már nem is igazán tud megsértődni azon, ha valaki gúnyolni kezdi. Épp ezért hozta be a !face parancsot, ami önirónikus módon leplezi le a testi hiányosságát, ezt beírva ugyanis a következőt dobja ki az automoderátor: “A streamer defekttel született”. Állítása szerint ezzel is a gúnyolódók ellen védekezik, hiszen mást nem igazán tudnak a fejéhez vágni.

A Twitch közössége nem állt le, OnlySonic ugyanis nagyon szívesen streamelt volna játékokat korábban, viszont nem volt pénze egy gamer számítógépre. Amint felkapták a streamer történetét, hamar összejött a gamer PC-hez szükséges 1600 $, azaz 450 ezer forint.

“Sosem gondoltam volna, hogy ez összejöhet, köszönöm!”

Korábban a streameléshez szükséges mikrofont is a nézői segítségével tudta megvásárolni, ami mindössze 100 $-ba került, de már az is hatalmas segítséget jelentett számára. A korábban a csatornán gyűlölködő “xiedahgoo” felhasználót a Twitch vezetősége kitiltották, jelezve, hogy nem szívesen látják a hasonló felhasználókat. A fiatal streamer a higgadt magatartásával és a bátorságával vívta ki a közösség tiszteletét. Nem mindennapi történet, amiből jól látható, hogy bőven van még olyan együtt érző felhasználó, aki nem csupán a kinézet alapján ítéli meg játékostársát.

A gyűlölködő magatartásnak pedig egész egyszerűen nem a Twitch-en van a helye, ez egy építő közösség, ahová szórakozni járnak az emberek, nem pedig szívni mások vérét.

Ezt olvastad már?

Akciófigyelő: Rekord alacsony áron vihető a Sea of Thieves

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva