Gaming

Végre a Sony is megszólalt: Íme minden infó, amit tudunk a PlayStation 5-ről


Már mindenki tűkön ül, de úgy tűnik az új konzolra még várni kell.

A pletyka áradat után végre a Sony is megszólalt a PlayStation 5 kapcsán. Ők is érezték, hogy ideje tiszta vizet önteni a pohárba, de ez természetesen nem azt jelenti, hogy mindent elárultak volna. A kérdésekre Mark Cerny, a Sony mérnöke válaszolt a Wirednek adott exkluzív interjújában. Jó pár kulcsfontosságú részletet tudhattunk meg. A visszafelé kompatibilitás például ugyanúgy megoldott lesz továbbra is, így a PS4-es címeket is bátran futtathatjuk majd, de akár a VR szettünket is rákapcsolhatjuk majd mindenféle probléma nélkül. Az új konzol nevét egyelőre nem erősítette meg, de a Sony-t ismerve folytatják a jó öreg hagyományt és maradnak a PlayStation 5 elnevezésnél.

A konzol lelkét ezúttal is az AMD fogja szállítani, a processzor egy harmadik generációs AMD Ryzen lesz, ami a vállalat új 7 nanométeres Zen 2 architektúrájára fog épülni. A videomegjelenítésért pedig egy egyedi Radeon Navi fog felelni, aminek az egyik legdurvább újítása a Ray Tracing lesz. Kíváncsian várjuk, hogy hogy fogják tudni ezt kivitelezni, hiszen a Ray Tracing a PC-ket is keményen megizzasztja. A lassú betöltési időknek is búcsút mondhatunk! Cerny ugyanis elárulta, hogy a HDD a múlté és az új konzolban bizony már egy SSD fog duruzsolni, ami gondoskodni fog a villámgyors rendszerről. Ami a hangokat illeti, ebben is újít majd a PS5, ugyanis az AMD chipnek köszönhetően egy teljesen új szintre emelik a 3D-s hanghatásokat.

Cerny sajnos azt nem árulta el, hogy pontosan mikor fog megérkezni az új konzol, viszont azt leszögezte, hogy 2019-ben biztosan nem várható, szóval 2020-ig biztosan várnunk kell még.

A borítókép csupán illusztráció

Ezt olvastad már?

Tiszta NFS: Underground! – Megérkezett az ingyenes Forza Street

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva