Fortnite

Nem fizet az Epic Games?! – Bajban a kiadó az Australian Open miatt

metabro - 5 éve

Nagy bajba kerülhet az Epic Games. Nem fizették ki az ausztrál nyerteseket, ráadásul még tagadnak is!

Az Australian Open eseményt január 26-27-én rendezték meg, a szóló verseny összdíjazását pedig 500.000 dollárban határozták meg. Ez volt Ausztrália történetének eddigi legnagyobb esport rendezvénye.

Magát a tornát az egyik legesélyesebb versenyző, X2 Twins Jesse nyerte, aki ezzel egy vaskos 100.000 dolláros csekket vághatott zsebre. A probléma viszont az, hogy rajta kívül bizony vannak olyan játékosok, akik még mind a mai napig várják a nyereményüket…

A versenyleírásban azt állítják, a győzteseket 90 napon belül az Epic Games-nek kell kifizetnie, ám ez három hónap után még nem történt meg. Több mint 20 játékos jelezte, hogy nem kapta meg a jussát a verseny után, ez pedig közel sem tüntetni fel jó színben a kiadót. Már csak azért sem, mert most készül a világ az első igazán hatalmas Fortnite tornára, a World Cupra, amire könnyedén árnyékot vethet egy ilyen kifizetési balhé.

Ami még tovább színesíti a történetet, hogy többen azt jelezték az érintettek közül, hogy az Epic Games válaszolt a megkeresésükre és azt állította, hivatalosan nem volt köze a versenyhez, holott a rendezvénnyel párhuzamosan a hivatalos közösségi médiaplatformokon még reklámozták is az Australian Opent. Sőt mi több, ennek az eseménynek a tiszteletére még egy teniszező skin is érkezett a Fortnite-ba!

Igazán kellemetlen helyzetbe került hát a kiadó, a játékosok lázongnak, a Support pedig hárít. Hivatalos válasz még nem érkezett a kiadótól, az érintett versenyzők pedig 187.000 ausztrál dollárt követelnek. Könnyen lehet, hogy ezen áll vagy bukik a Fortnite World Cup hitelessége és sikere…!

  

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva