Apex Legends

Az EA már a mobilos Apex Legends megjelentetését tervezi

metabro - 5 éve

Új vizekre küldené sikerjátékát az EA.

Derült égből villámcsapásként érkezett az Apex Legends február 4-én a Battle Royal játékok csoportjába. A Respawn Entertainment egy nappal a megjelenés előtt jelentette be a játékot, erre pedig nem számított a játékpiac. Rendesen fel is zavarta az állóvizet az Apex, a Fortnite egyeduralma megingott, több héten keresztül az Apex Legends volt a legtrendibb játék a Battle Royale címek között, a Fortnite fejlesztői pedig lányos zavarukban azt se tudták, hogy mit csináljanak. Látszólag képtelen volt kezelni az Epic Games a pánikhelyzetet, az egyetlen dolog, amit megköszönhetnek az EA-nek és a Respawnnak, hogy teljesen más stratégiát alkalmaznak a játékuknál, mint amihez manapság a játékosok hozzá vannak szokva. Épp ezért szépen lassan visszaállt a világ rendje, már újból a Fortnite a listavezető, az Apex átlagos játékosszáma pedig egy ideig drasztikusan csökkent, majd most pedig stagnálni kezdett.

Épp ezért folyamatosan figyelemmel kíséri a közösség mind a Respawn, mind pedig az EA lépéseit, hátha újból húznak valami váratlant és visszalövik az Apexet a Battle Royale címek trónjára. Május 7-én az Electronic Arts egy konferencia hívás keretein belül vázolta fel a terveit az Apex-szel kapcsolatban. A kiadó kiemelte, ennél jobb startja még egyetlen EA játéknak sem volt a játéktörténet során, ráadásul a felhasználók 30%-a az Apex Legends előtt nem is birtokolt EA felhasználót, vagyis a cím fel tudott csigázni teljesen új játékosokat is.

Ebből kifolyólag egyértelmű sikernek könyvelhető el a játék megjelenése, már csak a piaci stratégián kell változtatni. A kiadó bejelentette, hosszútávra terveznek a játékkal, szeretnék időről időre új tartalmakkal megpakolni a játékot. És ha már arról volt szó, hogy az Apex képes új felhasználókat generálni az EA-nek, elkezdtek új platform lehetőségein is gondolkodni…

Két új piaci célt jelöltek ki, szeretnék ha a játékuk megjelenne Kínában, valamint mobil készülékeken is. Ez utóbbi valljuk be igazán meglepő, első nekifutásra őszintén el se tudjuk képzelni, hogy milyen lehet az Apex egy okostelefonon. A játék annyira pörgős, hogy valószínűleg nem fogja azt az élményt hozni egy mobilon, mint PC-n vagy konzolon. A terv összességében nem hangzik rosszul, a kivitelezésen múlik, hogy sikeres akció lesz-e ez, avagy csak rosszul mérték fel a lehetőségeiket az EA-nél. Egy biztos, egy ilyen jellegű piaci bővítés egyre közelebb hozhatja a cross-platform lehetőségét.

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva