Tech

Friss hírek érkeztek az AMD Navi kártyáiról – Mégsem lesznek annyira ütősek?

metabro - 5 éve

Ezúttal az AMD egyik legrégibb partnere, a Sapphire árult el jó pár dolgot az AMD új videókártyáiról, még a bejelentés előtt.

Ezúttal az AMD egyik legrégibb partnere, a Sapphire árult el jó pár dolgot az AMD új videókártyáiról, még a bejelentés előtt. Az AMD első körben az RTX 2060-nak és 2070-nek kíván ellenfelet állítani, viszont az árak tekintetében nem fognak annyira remekelni, mint korábban hallhattuk. Az RTX 2060 ellenfelét 399 $-ért fogják árulni, ami az említett RTX variánsnál 50 $-ral drágább lesz, az RTX 2070 ellenfeléért pedig 499 $-t fognak kérni, ami ugyan olcsóbb, mint az RTX 2070 referencia változata, viszont egy árban van az egyedi (custom) megoldásokkal.

Árversenyre sajnos nem igazán lehet majd számítani egyelőre. A Sapphire azt is elárulta, hogy az új Navik sajnos nem fogják hardveresen támogatni a Ray Tracinget, így a mérleg még inkább a Geforce-ok felé fordul. A korlátozott számú Radeon VII továbbra is marad az AMD legerősebb kártyája, így az felső kategóriás videókártyák feltehetőleg csak később fognak feltűnni a horizonton.

Az első hivatalos bemutatóra várhatóan Május 27-én a Computexen kerül majd sor, a nemhivatalos információk szerint július 7-ére pedig már a boltok polcain is lesznek az új kártyák.

Ezt olvastad már?

 

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva