Tech

Mit tegyek most a Huawei telefonommal? Mi lesz most ezek után?

metabro - 5 éve

A tegnap kirobbant botrányt követően valószínűleg minden Huawei tulajdonos fejében felmerült a kérdés, hogy hogyan tovább?

A tegnap kirobbant botrányt követően valószínűleg minden Huawei tulajdonos fejében felmerült a kérdés, hogy hogyan tovább?

Ahogyan az a hasonló botrányoknál lenni szokott, a biztosnak hitt információk rendkívül gyorsan váltakoztak, tekintve, hogy mindegyik fél más tényeket közölt. Valószínűleg az amerikai kormány sem gondolta teljesen át a határozatot, épp ezért 90 napos haladékot kapott a Huawei, ez idő alatt folytathatják a telefonok adás-vételét, persze ettől függetlenül jókora presztízsveszteség érte a céget.

Mi lesz most, letörlik az Androidot a telefonomról?

Nem, szerencsére a jelenleg piacon lévő telefonok esetén nem kell félni, a későbbiekben is használható lesz minden funkció, a Play áruházat sem fogják legyalulni. 

Tehát a jelenlegi modelleket nem érinti a korlátozás

A frissítéseket is meg fogják kapni a telefonok?

A Play áruházon keresztül továbbra is ugyanúgy lehet majd minden alkalmazást frissíteni. Az Andorid frissítések is meg fognak érkezni, viszont az még nem tiszta, hogy az ősszel megjelenő Android Q is meg fog érkezni a jelenlegi modellekre. 

Mi a megoldás? Jönnek még ki Huawei telefonok a jövőben?

Természetesen fognak kijönni új modellek, hiszen a Google “csupán” a Play Áruház és a Google Play Protect használatát tiltotta meg, de ezek nélkül is van élet. A Huawei-nek egy saját áruházat kell létrehoznia, amiben a kínálat hasonló, mint a Google-féle Play Áruházban. Ezen felül valószínűleg egy “saját” oprendszerrel is el fogják látni az új Huawei-eket, de szinte biztos, hogy maradnak az Android alapoknál, valami olyasmire kell gondolni, mint a Xiaomi telefonoknál használt MIUI. 

Mi áll a háttérben?

Az amerikai igazságügyi minisztérium banki csalás, kereskedelmi titkok ellopása és a hatóságok félrevezetése miatt nyomoz a Huawei ellen. Meng Van-csout a Huawei  pénzügyi igazgatóját (aki egyben a cég CEO-jának lánya) Kanadában letartóztatták korábban, de Kanada egyelőre nem adta ki az Egyesült Államoknak.

Az FBI az egyik ügyben 10, a másikban pedig 13 bűncselekmény gyanúja miatt kért vádemelést az ügyészségtől. Az amerikai kormány tagadja, hogy a Huawei botránynak bármi köze lenne a Kína és az Egyesült Államok között vívott kereskedelmi háborúnak. 

A Kínai Kommunista párt rengeteg pénzt öntött a Huawei-be, illetve köztudott, hogy a Huawei CEO-ja, Ren Zhengfei korábban a kínai Népi Felszabadító Hadsereg mérnökeként dolgozott, egyes források szerint Amerika ezért is gondolja, hogy a Huawei telefonokon keresztül kémkednek a kínaiak. 

A Huawei közleményét itt találjátok:

 

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva