Apex Legends

Zsinórban második hónapja zuhan az Apex Legends összbevétele

metabro - 5 éve

Egyáltalán nem áll jól az Apex Legends szénája, nagyon jönnie kellene már a második szezonnak!

Már lassan négy hónap telt el azóta, hogy megjelent a Respawn Entertainment battle royale játéka, az Apex Legends. A premier után a free-to-play játék amilyen rekordot csak tudott megdöntött, s úgy tűnt az EA ernyője alatt megjelent Apex lesz a battle royale kategória új királya.

Végül a kiadó piacstratégiájának és a kevés új tartalomnak köszönhetően ez a hype ellaposodott, s ma már nem az a kérdés, hogy mennyire veri meg az Apex a konkurenciát, hanem, hogy fél, vagy egy év múlva beszélhetünk-e majd még Apex Legends-ről.

A SuperData adatai szerint áprilisban mindössze 24 millió dollárt hozott a Respawnnak az Apex, ami összességében soknak tűnik, de így zárójelben megjegyeznénk, hogy a premier hónapjában (február) ennek több mint a négyszeresét hozta a híres battle royale.

Már a Top 10-be se fért bele az Apex Legends:

Sajnos a csodálatos start után nem tudta kiszolgálni a játékosait a kiadó, az első szezon Battle Pass tartalmai egyáltalán nem tudták maradásra bírni a közösség nagy részét, arról nem is beszélve, hogy ami a megjelenéskor egy stabil játéknak tűnt, az idővel megnyekkent a terhelés alatt és egy halom bug és glitch ütötte fel a fejét. Ez egy újabb csapat játékost üldözött el a játéktól. Aztán ott vannak a csalók, akiket nem képes szabályozni a Respawn és még mindig tonnányi rohangál a mérkőzéseken.

A kiadó júniusra tervezi a második szezon kezdetét, ez lehet az az időszak, ami megmentheti a pusztulástól az Apexet, ha ezt is úgy elszúrja a Respawn, mint az elsőt, félünk elveszti a még meglévő presztízsét is a játék. "Tartalom, tartalom, tartalom…!" – szokták mondani, s ez az Apexre jelenleg hatványozottan igaz, egy skinekkel teli Battle Pass, új fegyverek és Legendek kihúzhatják a mocsárból a játékot.

Hamarosan itt a június és minden kiderül, addig viszont "aprópénzből" kell megéljen a Respawn Entertainment és az Electronic Arts.

Olvastad már Shroud véleményét a közelgő új Legendről? 

  

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva