Tech

Újabb óriási pofont kapott a Huawei – Már a processzoraiktól is búcsúzniuk kell

metabro - 5 éve

A Huawei szénája továbbra sem áll túl jól.

A Huawei szénája továbbra sem áll túl jól.

Amikor azt hisszük, hogy a helyzet már nem fordulhat rosszabbra, akkor jön csak az igazán nagy pofon. A Huawei esetén is ez történt, hiszen nemrég feketelistára tették őket az Egyesült Államokban, ám a 90 napos türelmi időszakot követően az ARM is megszólalt. Közleményükben árulták el, hogy ők is megszakítják az üzleti kapcsolatot a Huawei-jel, illetve leányvállalataival, többek között a HiSiliconnal. Habár a Huawei telefonjaiba a HiSilicon szállította a processzorokat, maga a HiSilicon által használt lapkák mind az ARM technológiájára épültek, amiért természetesen lincencdíjat fizettek a kínaiak. 

Ezentúl viszont másképp kell megoldaniuk a processzorellátást, viszont hasonló teljesítményű modulokra nehezen fognak tudni szert tenni. Az ügy érdekessége, hogy az ARM alapvetően a japán Softbankhoz tartozik, ráadásul a cég székhelye sem az USA területén található. Ellenben a 6000 főt számláló cégnek 8 irodája található az Egyesült Államokban, így a tilalom az ARM-et is érinti. 

"Az ARM maradéktalanul eleget tesz a Egyesült Államok legújabb korlátozásainak. A partneri szerződésünk a régmúltra tekint vissza, épp ezért reméljük, hogy hamar megoldást találnak a keletkezett problémára."

A Huawei is válaszolt a közleményre:

"Biztosak vagyunk benne, hogy ez a sajnálatok helyzet megoldható. Az elsődleges célunk továbbra is az első osztályú technológiák és termékek szállítása világszerte."

Forrás: BBC

Ezt olvastad már?


 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva