Tech

Az AMD videókártya fronton is erősít – Bemutatták az új Navi szériát

metabro - 5 éve

Az AMD nagyon felkészült az idei Computex-re

Az AMD nagyon felkészült az idei Computex-re.

A Ryzen 3. generációjának bejelentése mellett a videókártyákra is szakítottak időt, viszont a processzorokkal ellentétben itt jó pár kérdés megválaszolatlan maradt. Az Navi alapokon nyugvó kártyáikat RX 5000 névre keresztelték, az első bemutatott kártya pedig az RX 5700 volt, ami várhatóan nem a széria legerősebb darabja, ugyanis az Nvidia-féle RTX 2070-ek ellen fog versenyezni. 

Az új RX 5000 szériát fogják először PCI-Express 4.0 csatolóval szerelni, de ami igazán számít, az a teljesítmény/fogyasztás arányuk, ami 50%-ot javult az előző generációhoz képest. Ez már igazán ráfért a gyártóra, hiszen a nagy teljesítményű kártyáik óriási fogyasztási mutatókkal rendelkeztek, aminek köszönhetően nem voltak túl vonzóak a piacon. 

Az AMD az általuk is szponzorált Strange Brigade-ban mutatta meg az RX 5700 erejét, természetesen leelőzte a konkurens RTX 2070-et a versenyben, viszont azért független tesztekben is megnéznénk, hogy mit tud a kicsike. 

Sajnos az árazást egyelőre nem árulták el, pedig a korábbi pletykák után ezekre lettünk volna a leginkább kíváncsiak. Lisa Su megígérte, hogy a közeledő E3-on majd több részletet is elárulnak az új kártyáikról. A tervezett start pedig júliusra várható, de pontos dátumot nem közöltek. 

Forrás: Techpowerup

Ezt olvastad már?

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva