Apex Legends

A közösség bővítené az Apex Legends ping rendszerét – A rotációt tennék átláthatóbbá

metabro - 5 éve

Egy ilyen rendszer új lendületet hozhatna a játékmenetbe.

Az Apex Legends tipikusan nem az a játék, amibe tonnaszámra érkeznek az újdonságok, ezért a játékosok unalmukban bizony egyre többször elmélkednek azon, mivel is lehetne szebbé, s jobbá tenni az Apex Legends-et.

Ami egyből az eszünkbe jut, ha meghalljuk az Apex nevét, az a ping rendszer. A Respawn Entertainment innovatív pingjei megreformálták a játékokat, köztük is leginkább a Battle Royale címeket. Amint megjelent az Apex Legends és kiderült, hogy mennyire zseniális a játékban található ping rendszer, pár hétre rá már a Fortnite is elkezdte fejleszteni a saját modulját, ahogy a többi játék fejlesztői is egytől egyig nekiláttak a pingeket a játékukba implementálni.

Nem csoda hát, hogy a közösség is többször visszatér ehhez a játékelemhez, s az sem, hogy minél mélyebb rendszert szeretnének kiépíteni. A Battle Royale játékokban az egyik legfontosabb stratégiai elem a rotáció. Papíron nem egy bonyolult manőver, lényegében azt jelenti, hogy a kör szűkülésének irányába A-ból eljutunk B pontig. Ez persze egyszerűen hangzik, de egyáltalán nem mindegy, hogy az A és B közötti utat hogyan választjuk meg. Egy olyan csapatjátékban, mint az Apex Legends, pedig mindez hatványozottan igaz.

A pingek lehetővé teszik, hogy mikrofon nélkül, pontosan kommunikálhassunk társainkkal. Viszont a saját mozgásunkat, vagy mozgástervünket nem tudjuk jelölni, így a társaink csak és kizárólag a térképre hagyatkozhatnak. Ezen szeretnének páran változtatni, előkerült ugyanis egy olyan közösségi ötlet, ami lehetővé tenné, hogy a térképen megjelöljük a tervezett mozgásirányunk, így a táraink követhetnének, de legalábbis tudnák, hogy pontosan milyen irányba keressenek.

Véleményem szerint ez egy könnyen megvalósítható ötlet, ami tényleg képes lenne jó irányba hajtani az Apex Legends játékmenetét, fejlődését. Mind konzolon, mind pedig PC-n megoldható lenne a rendszer gördülékenysége. Kíváncsi vagyok, hogy ezekből a közösségi ötletekből mennyit figyel és fontol meg a Respawn, ez ugyanis nagyot dobna a játékon!

Olvastál már erről a kellemetlen bugról?

  

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva