Tech

Automatikusan változtatja a minőséget és akadozik a Twitch? Van rá megoldás!

metabro - 5 éve

Egy jó ötlet rossz megvalósítása bünteti a felhasználókat.

Az utóbbi hónapokban rengeteg felhasználó panaszkodott arra, hogy a Twitch elég radikálisan kezeli az éppen "inaktív" fülön lévő streameket. Az alapötlet természetesen kiváló: ha 60 másodpercig inaktív egy Twitch streamet játszó fül, akkor a weboldal automatikusan leveszi a minőséget, így megspórolva némi sávszélességet. Papíron nagyon jól hangzó dolog, a valóságban azonban nem működik a legjobban. Befagyasztja a streameket, melyen csak egy teljes újratöltés segít vagy épp aktív ablakon is minőséget változtat. 

Van rá megoldás!

Pár napja a greasyfork weboldalán felbukkant egy egysoros userscript melynek segítségével megszüntethetjük a problémát, nézzük is a lépéseket.

  1. Szükségünk lesz egy böngésző add-onra mely a felhasználói szkripteket kezel, a legnépszerűbb manapság a Tampermonkey, mely az összes nevesebb böngészőre elérhető:
    Chrome
    Firefox
    Edge
    Safari
  2. Látogassuk meg a szkript weboldalát: https://greasyfork.org/en/scripts/383093-twitch-tv-downscale-fix
  3. Kattintsunk a nagy zöld "Install this script" feliratra, ekkor bejön egy részletesebb leírás (és a szkript tartalma), kattintsunk a Telepítés/Install feliratra.
  4. Ha minden rendben ment akkor nincs sok dolgunk, látogassunk el Twitch-re, ha minden jól csináltunk a Tampermonkey ikonja mellett ott lesz egy piros egyes. Ez azt jelenti, hogy máris használatban van a Downscale Fix!

Reméljük hasznos volt a leírás és többetek problémájára is gyógyírt jelentett!


 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva