Fifa

Elsöprő magyar siker Amszterdamban – Gabinho az Ajax játékosa lett!

metabro - 5 éve

Hatalmas magyar siker Hollandiában!

A héten került megrendezésre a Ziggo eBattle, az Ajax esport FIFA szakágának kiválasztó tornája. Xbox kategóriában megérte figyelni az eseményeket, ugyanis honfitársunk, Szirtesi "Gabinho" Gábor is elindult a kiíráson, megragadva az alkalmat, hogy ő lehessen a következő kiemelt Ajax esportoló.

Igazán színvonalas mérkőzéseket láthattak az érdeklődők, ám Gabinho teljesítménye mindvégig töretlen volt. Az elődöntőbe például első helyen jutott tovább, tőle várták a legtöbben a sikert. Ezt bizonyította a teljesítményével is, 2-0-ra nyerte a "Best of 3" találkozót, az első meccsen egy szoros 2-1-el hozott el egy pontot, végül kiismerte ellenfelét és a második játékban 4-1-gyel kivégezte Zac Moore-t, ezzel elsőként jutott be a nagy döntőbe.

A másik elődöntő sokkal szorosabb volt ennél, az első találkozót Jonas Gehbrehivot 4-3-ra nyerte, a másodikat pedig egy éles 0-0 után tizenegyesekkel húzta csak be, így egy nem túl meggyőző 2-0-ás találkozóval jutott a döntőbe, hogy összemérje tudását Gabinho-val.

A döntő végül meglehetősen váratlanul kezdődött, az első játékot Jonas nyerte, így Gábornak többszörösen is meg kellett húznia a váratlant annak érdekében, hogy kupagyőztes és ezzel az Ajax új igazolt játékosa lehessen. A második találkozón sikerült az egyenlítés, majd meglovagolva a pillanatnyi mentális előnyt, a harmadik játékban is a magyar fiú volt pontosabb, így végül az ő kezében landolt a trófea, valamint a vállán az Ajax mez.

Természetesen Gábor majd kiugrott a bőréből örömében, amit teljes mértékben meg is értünk, nem sokan voltak képesek ekkora teljesítményre még kis hazánkból, igazi nemzetközi sikereket eddig még csak League of Legends-ben tudott elérni Vizicsacsi és Bluerzor.

Nagyon büszkék vagyunk Gáborra, gratulálunk a sikeréhez és sok sikert kívánunk neki az Ajax mezében!

Ezt olvastad már? 

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva