Hearthstone

Rég volt ilyen szűk a legfelsőbb tier: mindössze 2 Shaman és 1 Hunter pakli alkotja

metabro - 5 éve

Lássuk a heti metát!

Szokásos péntek reggeli heti meta jelentésünk ezúttal sem maradhat el, ugyanis a VS oldala ezúttal is közzétette a statisztikákat. Ezúttal ugyebár a Rise of the Mechs event buffjainak első hatását láthatjuk az oldaltól, így ez most az átlagosnál érdekesebb lesz. Lássuk! 

A legnépszerűbb paklik

A legutóbbi VS jelentéshez hasonlóan a Hunter a legnépszerűbb, azonban 3%-kos visszaesést tapasztalhatunk. Őt ismét a Rogue követi, méghozzá legnagyobbrészt a Pogo-Hopper buffnak köszönhetően: a pakli még mindig nem jó, de láthatóan baromi szórakoztató, ezáltal népszerű is. A dobogó alsó fokán Thrall áll, méghozzá (spoiler veszély) két tier 1-es paklinak köszönhetően. 

Egyéb nagyobb változások: a Mage és a Warrior 3%-ot esett, míg a Paladin bő 4%-kot emelkedett a listán a két héttel ezelőtti álláshoz képest. 

A legjobb paklik

Rendesen átalakult (és leszűkült) a tier 1: 5 helyett mindössze 3 pakli van, abból is csak kettő class képviselteti magát. A legjobb győzelmi esélyeket jelenleg a Bomb Hunter tartogatja számunkra, utána jön a Murloc Shaman, végezetül pedig az Aggro Shaman, mely konkrétan a semmiből keletkezett kis túlzással – úgy tűnik ennyit számított a Thunderhead plusz egy élete, no meg persze az ezzel jövő próbálgatási kedv. 

Ezeket a deckeket a nevükre kattintva érhetitek el, ha pedig a többi tierben lévőre vagytok kíváncsiak, akkor azt a VS oldalán (itt) nézhetitek meg. 

Matchupok

Végszóul a matchupokról: a meta királyának a terülős paklik a rémálmai – a Murloc Shaman és a Zoolock ellen szenved érhető módon, híján van az asztaltakarításnak. Az Aggro Shamannak a Warrior a szinte nyerhetetlen matchup (nem bírja a rengeteg armort és asztaltakarítást), míg a Murloc Shamannak ugyanez, de hozzájön még a Zoolock. Ez esetben nyilván arról van szó, hogy a Zoo elég jól uralja az asztalt már az elejétől, amit az egy fokkal lényesebb Murloc verzió nem bír olyan jól, mint a sok kézből sebzéssel (burn) rendelkező agresszív variáns. 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva