Hearthstone

Visszatértek a kalózok: a Hooktusk Rogue már Tier 2-ben!

metabro - 5 éve

Bemutatkozik a Pirate Rogue

Valahogy nem találja a nerfek óta a helyét Valeera a metában. Többféle variánssal próbálkoznak az emberek, legutóbbi metajelentésben pedig egészen tier 2-ig sikerült felhozni egy koncepciót – ez a Party Rogue, ami igazából a nerfek előtti tempó stílus 1-2 új lappal:

Most viszont úgy tűnik, hogy a játékosoknak sikerült kiokoskodni egy ennél eredményesebb felállást: visszatért a Pirate Rogue, ráadásul egyből a tier 2 tetejére, majdnem 53%-os győzelmi rátával. 

Nézzük is meg a legnépszerűbb decket! 

Kód: AAECAaIHBq8EiAeggAPWjAOSlwOftwMMtAHNA90Ix/gC9v0Cqv8C3oIDtJEDj5cDkJcD+5oD/poDAA==

Üde színfoltnak mondható, ugyanis jó pár olyan lapot használ a pakli, amit annyira gyakran nem látunk máshol: ilyenek például a kalózok (Captain Hooktusk, Ticket Scalper elsősorban).

Alapvetően ez is egyfajta tempó pakli, de Leeroy mellett rendelkezik még egy erős finisherrel: Captain Hooktusk nem úgy zárja le a meccset, hogy leviszi nullára az ellenfél életpontját, de a magával együtt 4 darab asztalra varázsolt kalóz a rush-nak köszönhetően akkora swinget tud eredményezni, amiből nehéz visszajönni. Emellett nem szabad elfelejtkezni az olyan mini szinergiákról, mint Hench-Clan Burglar/Blink Fox és a Vendetta/Underbelly Fence, illetve az EVIL Cable Ratből kapott Lackey-t se szórjuk ki, ha nem muszáj – később igencsak jól jöhet, ha kézben egy Heistbaron Togwaggle. 

Egyetlen személyes megjegyzés a paklihoz a végére: noha kétségtelenül jól jön Mecharoo Zilliax, vagy SN1P-SN4P mellé, de a pakli mindössze 4 kalózzal játszik (2x Hench-Clan Burglar, 2x Ticket Scalper) Hooktuskon kívül, így ha többször úgy érzitek, hogy nem jön össze elég minion a kapitányból (már kettő is elég jó érték), akkor akár a Southsea Deckhandre kicserélhetitek (esetleg Leeroy-t Captain Greenskinre). Persze ennek kitapasztalását már rátok bízzuk: nyilván a 2-1-es asztalra rakott lap jóval gyengébb említett két társánál, de ha rendszeresen elfogy a kalóz utánpótlás, akkor megfontolandó. 

Jó szórakozást kívánunk a paklihoz! 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva