Hearthstone

A mech lapok uralma+1 kakukktojás: ez az 5 legnépszerűbb 1 manás lap

metabro - 5 éve

Mech uralom van ilyen téren is.

Tegnap már írtunk arról, hogy a 7+manás lények közül melyek a legnépszerűbbek: 

Most picit kitágítjuk a látókört (lapok, és nem lények vonatkoznak a listára), ez alapján megnézzük, hogy melyek a legtöbbet használt 1 manás kártyák. Nézzük ismét a HSReplay statisztikáit! 

Nos a metára jellemző mech uralom miatt ezek a számok nem meglepőek igazán: a Mecharoo a paklik több, mint ötödében benne van. Zoolock, Mech Paladin, Bomb Hunter, Bomb Warrior, Token Druid – nyilván nem mindig minden listában van benne, de a mech szinergia+ a deathrattle egy konkrétan erősebb Possessed Villagerré tesz (ami stabil kártyája volt régen a Zoolocknak). 

Possessed Villager(33171).png

A 2. helyen is egy Mech áll, de nagyon kilóg a sorból: 100%-os mana csökkentés ide, vagy oda, a Pogo-Hopper még mindig nem több egy mém lapnál. A pakli szórakoztató, sokan játszanak vele, persze a statisztika nyilván torz ilyen téren. A pakli lényege ugyanis (ha valaki nem ismerné), hogy a Pogo-Hoppert kézbe vagy pakliba visszarakva nyerjünk ki egyre komolyabb értéket belőle. 

Ezt követi a Warrior 1 dropja, az Eternium Rover, ami 11.8%-on áll. Alapból is benne van a Control és Bomb Warrior paklikban, de az 1,800,000 kijátszáshoz hozzájön még, hogy Dr. Boomból is szokták választani a Mech discover hero power alkalmával. 

Őt ismét egy Warrior kártya követi, az Omega Assembly. A lap egyszerűen mindig jó: ha agresszív pakli ellen megyünk, akkor már az első körben megéri elnyomni, hogy kipótoljuk a managörbét egy minonnal, míg kontroll csatában nyugodtan ülhetünk rajta 10 manáig – természetesen ez a kártya is hozzájárul a Rover statisztikájához. 

Az 5. helyen áll a kakukktojás: a Town Crier gyakorlatilag minden egyes Warrior variánsba berakható – ha mást nem, kihúz nekünk egy Zilliaxot, vagy Darius-t. Korai játékban egy kis test, amivel lehet trade-elni, később nyilván vele nem foglalkozunk, de a kihúzott Rush minion egyből felhasználható. 

Sludge Slurper(90599).png

A Pogo Hopper miatt jöjjön egy bónusz, hogy reális legyen a lista: a Murloc paklik kulcs kártyája, a Sludge Slurper 10.7%-kal (1,300,000 játszották ki) áll a 6. helyen. 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva