Hearthstone

Immáron 5 deck tier 1-ben, a Rogue népszerűsége tovább zuhan, míg a Warrioré nő

metabro - 5 éve

Lássuk a heti metát!

Újabb hét telt el, mely szokásos heti meta jelentését jelenti a VS Data reaper oldalának. Ezúttal bővült a tier 1, bizonyos class-ok népszerűsége pedig rendesen megváltozott. Nézzük számokban a metát! 

A legnépszerűbb paklik

Alapos mozgolódás volt ilyen téren az egy héttel ezelőtti állapothoz képest: azt már megszokhattuk, hogy a Hunter a legnépszerűbb class, mindössze fél százalékos visszaesést láthattunk, azonban a 2. helyre ezúttal Garrosh fért fel 3 százalékot javítva. Ez persze azt jelenti, hogy valaki vissza is esik: a Rogue-Mage-Paladin hármas 1, 1, illetve 2 százalékkal ritkább vendég rankeden – a Warlock pedig továbbra is stabilan a legkevésbé populáris, jó bő százalékot még vissza is esett.

A legjobb paklik

Tier 1-ben is nagy változások történtek: míg múlt héten mindösszesen 3 pakli fért be a legfelső részre, most ez a szám ötre hízott. A Bomb Hunter továbbra is az élen, utána a mid range jellegű Murloc Shaman jön, a dobogó alsó fokán viszont már láthatjuk az első változást egy héttel ezelőtthöz képest: a Bomb Warrior letaszította az Aggro Shamant. A 4. helyen egy újabb Warrior pakli áll, a kontroll variáns, majd egy újabb Hunter paklival, a Secret verzióval zárjuk a legfelsőbb halmazt. 

Ezeket a deckeket a nevükre kattintva érhetitek el, ha pedig a többi tierben lévőre vagytok kíváncsiak, akkor azt a VS oldalán (itt) nézhetitek meg. 

Matchupok

Múlthét óta nem változtak a tier 1-ben maradt két pakli matchupjai, úgyhogy röviden a többiről: a Bomb Warrior a Mech Paladintól kap ki stabilan (de nincs túl sok ilyen deck a ladderen ugye), a Control Warrior a Pogo Rogue hosszú meccseit nem bírja érthető módon, míg a Secret Hunter a Token Druid és a Mech Paladin asztalán nem képes igazán tisztán tartani. 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva