Gaming

Az Electronic Arts CEO-ja és ügyvezetői az alkalmazottaknak adták a bónuszaikat

metabro - 5 éve

Szörnyű évet zártak, legalább az alkalmazottakat kárpótolják.

A kiadó, fennállása során látott már szebb időket, holott egy meglehetősen friss tanulmány szerint az Electronic Arts CEO-ja felkerült a 2019-es költségvetési év (március 31-én ért véget) legtúlfizetettebb vezetőinek Top 100-as listájára.

A gyenge eredmények és a közfelháborodás elkerülése okán, az EA vezetősége úgy döntött, a felhalmozott bónuszaikat elszeparálják, s az így összegyűlt körülbelül 5 millió dollárt az alkalmazottak között szétosztják.

Ezt az összeget hat ember bónuszából sikerült összetologatni, név szerint Andrew Wilson (CEO), Blake Jorgensen, Kenneth Moss, Chris Bruzzo, Laura Miele és Patrick Soderlund dobott bele a "kalapba".

Érdekes, hogy utóbbi, Patrick Soderlund, 2018 augusztusában elhagyta a céget, 12 évet dolgozott az Electronic Arts-nak. Ugyan a kiadó elétolt egy masszív, 20 millió dolláros ajánlatot, ám Soderlund ezt visszautasította és elvándorolt.

Ugyan az EA mindig is egy megosztó név volt a gaming világában, azért ez elég szép gesztusnak tűnik, hogy a vezetők magukra vállalják a sikertelen költségvetési évet és az alkalmazottaikat pedig kárpótolják.

Nehezen tudjuk elképzelni, hogy a Battlefield 5 és az Anthem bukása, valamint az Apex Legends döcögése után tudna egy, a 2019-es költségvetési évnél rosszabbat zárni 2020-ban az Electronic Arts. Egy biztos, ha sikerül kijavítani az elmúlt évet, visszaáll a rend és a bónuszok is a vezetőknél fognak maradni…

  

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva