Hearthstone

Heti meta: szűkült a tier 1, a Rogue népszerűsége pedig ismét zuhant

metabro - 5 éve

Mutatjuk hogy alakult a héten a meta.

Újabb egy hét telt el a legutóbbi meta jelentés óta, ez pedig azt jelenti, hogy a VS data reaper oldala összeszedi azt, hogy mi változott ezen periódus alatt. Spoiler veszély: nem sok, eléggé stagnál a meta. 

A legnépszerűbb paklik

Kisebb mozgolódást láthattunk azért népszerűség terén: Rexxar picit javított (0.5%), Garrosh egész sokat (1.6%), míg Jaina még többet (2%). Természetesen ez ilyenkor valakinek a rovására megy: a Rogue class-t bő 1%-kal kevesebben játsszák, illetve az alsó ötös is visszaesett (a Shaman a legjelentősebb a maga 1.5 százalékával) 

A legjobb paklik

Nem számottevő itt sem a változás: egyetlen paklinak kellett búcsúznia a legfelsőbb tierből (Secret Hunter), a Bomb HunterMurloc Shaman-Bomb WarriorControl Warrior négyes pedig továbbra is a legstabilabb ladder deck, ha győzni szeretnénk – konkrétan még a sorrend sem változott múlt héthez képest. Egy dolgot ki lehet emelni a Rogue szerelmeseinek: a Hooktusk Rogue már majdnem tier 1, közel egy százalékkal gyakrabban nyernek vele, mint egy héttel korábban.

Ezeket a deckeket a nevükre kattintva érhetitek el, ha pedig a többi tierben lévőre vagytok kíváncsiak, akkor azt a VS oldalán (itt) nézhetitek meg. 

Matchupok

Az említett deckek legrosszabb matchupjaival már foglalkoztunk egy hete 1-1 mondat erejéig, így most zárásképp az említett Rogue paklit nézzük meg. A Hooktusk Rogue legrosszabb két Matchupja természetesen a Bomb és a Control Warrior: egyszerűen nem képes eléggé konzisztensen győzni tempóbol, a hosszútávú játékot pedig elbukja – így amíg a Warrior marad tier 1-ben (nem igazán látni, hogy mi taszítaná ki már ebben a kiegészítőben), addig jó eséllyel nem fog a legfelsőbb tartományba beférkőzni Valeera. 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva