Tech

Trump visszavonta a Huawei elleni szankciókat

metabro - 5 éve

Végre új fordulatot vett a Huawei botrány.

Végre új fordulatot vett a Huawei botrány.

Múlt hónapban Amerika óriási csapást mért a Huawei-re, aminek hatására a legnagyobb beszállítói is kihátráltak a kínai óriáscég mögül és úgy tűnt, hogy a Google is megvonja a támogatást tőlük, mindezt kormányzati nyomásra. A HVG beszámolója szerint viszont mindez a múlté, ugyanis a G20 csoport oszakai csúcstalálkozóján Donald Trump bejelentette, hogy az Egyesült Államok és Kína újraindítja a kereskedelmi tárgyalásokat, mindezek mellett Trump azt is megjegyezte, hogy az amerikai cégek ismét szállíthatnak a Huawei-nek. 

A világsajtó értetlenül áll a történések előtt, ugyanis Donald Trump korábban rendkívül kemény szavakkal illette a kínai óriást, most viszont mindössze pár nap alatt változtatott a véleményén, ugyanis a G20-találkozó előtt további 300 milliárd dollárnyi értékben emelte volna a kínai importra vonatkozó vámokat. 

A Huawei tulajok tehát végre megnyugodhatnak, ugyanis a jövőben meg fogják kapni az új Android verziókat is a biztonsági frissítések mellett. Az viszont továbbra is kérdés, hogy mi lesz a Huawei által fejlesztett saját operációs rendszerrel, amit a gyártó HongMeng OS névre keresztelt. Hamarosan erről is többet fogunk tudni.

Ezt olvastad már?

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva