Tech

Megérkezett az RTX 2080 Super, de minek?

metabro - 5 éve

A tegnapi napon debütált az Nvidia legújabb üdvöskéje.

A tegnapi napon debütált az Nvidia legújabb üdvöskéje.

Általában örülünk, amikor egy gyártó új kártyát jelent be, hiszen ezzel színesedik a piaci kínálat, ami többnyire az árakra is jó hatással van. Ezúttal viszont a zöld gyártó nem önszántából dobta ki az új kártyáit, hanem az AMD új szériájára reagálva benyomták a pánik gombot és próbáltak összehozni valamit, aminek túl sok értelme nem volt, ugyanis az árral ezúttal is sikerült elszállniuk, cserébe pedig az új RTX 2080 Super alig lett gyorsabb az "elődjénél", de legalább elmondhatják, hogy odavertek az AMD-nek. 

Az RTX 2080 Superbe 3072 CUDA magot sikerült belepakolnia a gyártónak, azaz mindössze 128-cal rejt többet a sima 2080-hoz képest. Ezen túl továbbra is 8 GB GDDR6 memóriával kell gazdálkodnunk, viszont a GPU alap és boost órajelein tornáztak egy picit, az előbbi 135 MHz-cel, az utóbbi pedig 105 MHz-cel tud többet az elődjénél. 

A Techpowerup tesztje szerint mindössze 5%-ot sikerült rávernie az RTX 2080 Supernek a sima RTX 2080-ra, ami nem túl combos, hiszen egy kis szerencsével otthon is összehozhatunk hasonlót pár kattintás segítségével. Szerencsére akad jó hír is, ugyanis az Nvidia úgy döntött, hogy az RTX 2080-at már nem gyártják tovább, a helyét az RTX 2080 Super veszi át azonos áron. Persze még így is megkérik az árát, hiszen az új kártya 700 dolláros árcímkét kapott, így hazánkban 260 ezer forintot kell majd leszurkolni az RTX 2080 Superért. 

Ezt olvastad már?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva