Fortnite

Ez bizony tarolt: a Fortnite VB rekord nézettséget hozott, megfosztotta a CS:GO-t a tróntól

metabro - 5 éve

Rekord született.

Lezajlott a Fortnite első világbajnoksága, melyet nálunk is magyarul nyomon követhettetek – izgalmas találkozókat hozott mindkét nap, melyből a vasárnapi szólót ugyebár Bugha nyerte. A játékos villámgyors népszerűségre tett szert, már a Jimmy Fallon showban is felbukkant! 

Elképesztően jól sikerült a VB, izgalmas találkozókat hozott, rengeteg show elemmel: az eredmény nem is maradt el, rekord született nézettség terén! Ugyan a 2018-as Pro AM rekordot döntött már ilyen téren a maga 1.5 millió nézőjével, de esport esemény terén eddig a CS:GO ELEAGUE Boston Major (1.15 millió) vezetett. Nos ez most megdőlt, ugyanis 1.3 millióan nézték a VB-t az esemény egy adott pontján (vasárnap), ez a grafikon árulkodik erről:

Természetesen nem csak Twitch-en követték az emberek a tornát: YouTube, Mixer, Twitter, és ugyebár játékon belüli videó is ment (ha csak ki nem kapcsoltuk), így összességében 2 millió felé ment a nézettség mind a szóló, mind a duó napon! 

Természetesen ehhez kellett az is, hogy jó pár streamer és egyéb csatorna közvetítette, messze nem csak az Epic Games hivatalos Twitch streamje pörgött, de mindent egybevetve egészen nyugodtan mondhatjuk, hogy a Fortnite kőkemény esporttá nőtte ki magát, az embereket pedig rendesen beszippantotta! 

     

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva