Fortnite

Szanaszét adóztatják Bugha nyereményét – Még a világbajnokok élete sem felhőtlen

metabro - 5 éve

A játékosok örülhetnek, ha a nyereményük felét megkapják.

Hatalmas reklámverést kapott a hétvégi Fortnite World Cup. Egészen az idei Dota 2 világbajnokság hivatalos nyereményalapjának bejelentéséig az Epic Games rendezvénye volt a videojáték-történet legtöbb pénzét megmozgató eseménye.

Ez persze a díjazáson is meglátszott, a világbajnok például papíron 3 millió dollárral gazdagodott (kb. 880 millió forint). Sajnos csak papíron, mert mint kiderült, ezt az összeget még komolyan le kell adózza az összes győztes. Nyhrox és aqua, a Duo kategória világbajnokai már alapvetően felezik ezt az összeget, de így, hogy még agyon is adózzák a pénzt, "annyira" csillagászatinak nem tűnik a végeredmény. (Persze, mindenki örülne ennyi pénznek, de röhejes, hogy olyan számokkal dobálózik az Epic, ami a valóságban sosem kerül a játékosokhoz.)

Bugha, a Solo kategória világbajnoka például a nyereményének jó ha a felét megkapja az adózási folyamat végén. Mint kiderült az általános adó, amit mindenképpen vissza kell csorgatnia, az körülbelül 1.2 millió dollár. Ezen felül New York államnak még további 265 ezer dollárt kell fizetnie. Vagyis körülbelül 1.5 millió dollárt köteles leadóznia a 3 millió dolláros nyereményéből.

Egyenesen vérlázító…

Borító: dexerto - Eric Ananmalay/Unsplash

Ezt olvastad már?

     

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva