Gaming

Szeretnél minél jobb játékos lenni? Akkor ezt a 3 tippet feltétlen fogadd meg!

metabro - 5 éve

3 összetett tipp következik.

Érdekes játék a Clash Royale, mert amikor elindítja az ember, egy egyszerű, letisztult menüt lát: kicsit gyakorlottabbaknak minden érthető és megtalálható. Maga a játék szintén nem túl bonyolult: le kell rombolnod az ellenfél várát, sajátodat pedig bevédeni, melyekhez egységeket használhatsz – a legtöbb várvédős játék nagyjából hasonlóan működik. Amint viszont túl van az ember az első fázison, kérdések sora merül fel benne. Mit tudnak a kártyáim? Miket használjak? Mire jók a klánok? Nagyon fontos, hogy az ember találjon egy jó útmutatót ilyenkor: most összeállítottunk egyet Marc Lagace cikke által, melyben azok a játékosok is találhatnak hasznos tippet, akik már egy ideje játszanak a Clash Royale-al. 

1. Keress egy klánt! 

A klánok szerepe szerencsére nem lebecsülendő a játékban: amellett, hogy kérdéseket tehetünk fel tapasztaltabb játékosainknak, lapokat adhatunk társainknak, melyért goldot és xp-t kapunk. Természetesen visszafele is működik ez: kérhetünk lapokat a klánon belüliektől. Ezek mellett még a Clan War is említésre méltó: együttes erővel szerezhetünk minél jobb eredményeket, melyeknél a csaták végén jutalmakat kaphatunk.

2. Okos pakliépítés

Rengeteg stratégia és pakli létezik a játékban, így ilyen szempontból nehéz általános receptet írni, de azért megpróbáljuk.

  • egy távol harci egység (Archers, Spear Goblins, Musketeer, Princess): ugyan sérülékenyebbek ezek a fajta lapok, de muszáj megoldani az ellenfél légi egységeit
  • egy tank (Giant, Giant Skeleton, Golem, Royal Giant):  általános stratégia, hogy a tank mögé rejtjük azt a kártyánkat, amit szeretnénk megvédeni, ami igazából a sebzésosztó, de védekezésre is használhatóak ezek a lapok – ha másért nem, mert a tornyok helyett ők kapják be a sebzést
  • egy repülő egység (Baby Dragon, Minions, Minion Horde): igaz, nem állják útjukat az ellenfél offenzívájának, de nem is sérülnek meg tőlük – van előnyük és hátrányuk ezeknek a lapoknak, de biztos, hogy szükség van rájuk.
  • minimum egy varázslat (Fireball, Arrows, Rocket, Zap, Poison): kettő sem rossz ötlet, de egyre mindenképp szükség van – a Zap és az Arrows swarm (pl. Skeleton Army), a Rocket vagy a Fireball egy célpont ellen jó.
  • egy térsebzést okozó egység (Valkyrie, Wizard): Minions, Bats, Skeleton Army, mind az említett swarm típusba tartoznak azáltal, hogy sokan vannak és elárasztják a játékteret. Az előbb említett varázslat mellett érdemes még egy helyet fenntartani ezek counterlésére.

3. Meccs közben teljes koncentráció, meccs után videózás

Játék közben két dolog nagyon fontos:

meg kell figyelni az ellenfél lapjait, hogy tudjuk, miket kell körbejátszani (például ne rakjunk le Elixir Collectort a torony mellé, ha tudjuk, hogy játszik Rockettel, mert nem elég, hogy egyből letépi, de még a várunkat is megsebzi vele).

fel kell építeni a támadást vagy védekezést: sose küldjünk egyedül harcba lehetőleg semmit (kivétel lehet ez alól például egy Goblin Barrel, ami viszonylag olcsón odaszúr az ellenfélnek, vagy épp befejezni a romokban lévő várat), várjuk meg amíg felgyülemlik az elixir. Alapjáraton nem rossz amúgy se kivárni: megnézzük, hogy mivel indít az ellenfél és reagálunk rá. Ha 10 elixirnél se csinált még semmit, akkor rakjuk a King Tower legalsó pontjára az első lapunkat, úgy ér oda a leglassabban az ellenfél térfelére, időt adva nekünk további egységek mellérakására.

Képtalálat a következőre: „clash royale wallpaper”

Meccs után pedig főmenüből az Activity Logra kattintva a saját, míg a TV Royale-ra menve mások mérkőzéseit nézhetjük vissza – ezekből is rengeteget lehet tanulni! Ezek voltak azok a tippek, amik szerintink hasznosak lehetnek a játékosok számára. 

Jó játékot kívánunk!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva