Gaming

Új piacot akar meghódítani a Mojang – Megjött az első Minecraft Dungeons játékmenet videó

metabro - 5 éve

Jön a legújabb Minecraft, szokatlan köntösben.

Az ember azt hinné, hogy a Minecraft a kezdetektől fogva velünk volt, hiszen számtalan rekordot tudhat a magáénak, ráadásul a grafika okán joggal gondolhatják a játékosok, hogy akár már 15 éves is lehet a sandbox csoda. Ez viszont tévhit, a svéd származású Markus Alexej Persson, „Notch”, 2009-ben kezdett bele – akkor még Mine néven – a Minecraft fejlesztésébe, majd később csatlakozott a Mojang csapatához, s a játékot már velük fejezte be. A hivatalos megjelenés dátuma 2011. november 18. , vagyis a játék idén "csak" 8 éves lesz.

A Minecraft ez alatt a nyolc év alatt meghódította, valamint megreformálta a videojáték piacot, 2015-re több mint 20 millióan játszottak a virtuális kockákkal, s az általános érdeklődés azóta sem csökkent. Mind a mai napig a legkeresettebb játéknév a Minecraft a Google-ön, ugyan egy ideig megingatta ezt a statisztikát a Fortnite, ám mostanában már "helyre állt a rend".

Az nem volt meglepetés, hogy egy ekkora aduásszal kezd majd még valamit a Mojang, az irány viszont a tavalyi bejelentés után rendesen elkerekítette a szemünket. A kiadó ugyanis megerősítette, egy Minecraft RPG-n dolgoznak.

Mára már a projekt neve sem titok, Minecraft Dungeons néven fog érkezni a Mojang legújabb alkotása, ami lényegében egy Minecraft köntösbe bújtatott Diablonak is könnyedén elmehetne!

Az első játékmenet videó alapján ízlésesnek tűnik a cím, mind a műfajhoz, mind pedig a Minecrafthoz hűek maradtak a fejlesztők. Pontos megjelenési dátumot még nem tudni, ám azt nagyon reméljük, hogy még 2020-ban megérkezik a Dungeons. 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva